Att inreda sovrum

Bild: Magnus Selander

Hemma har vi precis fått vår nya säng på plats i sovrummet. Vi investerade i en Carpe Diem efter att ha legat länge i en gammal säng. Nu är den nya 20 cm bredare och det känns såklart extra lyxigt när man titt som tätt får besök av en liten Gosebubb mellan oss i sängen.

Idag bjuder jag på ett utdrag från en artikel som gjordes med en av mina kollegor, författaren och Feng Shui konsulten Agneta Nyholm Winqvist, som handlar om sovrum. För det är verkligen så att sovrummet är en så viktig del i våra liv och det är värt att satsa lite extra på. Jag får dock en känsla av att vi inte prioriterar detta rum som förälder, utan lägger mest tid på barnens rum och sovdel. Aj aj aj säger jag då. På med syrgasmasken på dig först innan du hjälper ditt barn (som flygpersonalen säger). Får vi inte den avkoppling vi behöver, kan vi heller inte känna oss utvilade och harmoniska som förälder.

När det är kaos på andra plan blir det ofta kaos i sovrummet och kanske hela hemmet. Men just sovrummet visar hur mån man är om sig själv. När det är rörigt där har man ofta glömt bort att ta hand om sig själv.

Då är det dags att göra en uppryckning. Allt som stör vilan bör städas undan och hållas borta för alltid från detta rum. Så bort med räkningarna, laptopen som ligger under sängen och att-göra-listorna på sängbordet. Det allra viktigaste är att sovrummet ska planeras med tanke på den som bor där. Exakt vad som behövs är individuellt. Man bör inreda på ett sätt så att man känner sig själsligt närd, så att rummet blir som en famn där man kan vila tryggt.

Se så! Rå om dig själv och ditt sovrum lite extra denna helg!

Önskar er en fin söndag! Här blir det till och fixa till vårt egna sovrum efter en del förändringar.

Kram på er, Jannice