Skapa harmoni i badrummet

badrum_badkar_granit

När man inreder badrum tycker jag det viktigaste är att man tänker hållbarhet. Välj färger som fungerar en längre tid. Att tänka naturmaterial, så som sten och basfärger som gör att man sällan tröttnar på dem är bra ledord.

badrum_dusch_granit

Det här underbara badrummet finns publicerat i Sköna Hems nr 3. Stora vackra granitplattor av rektangulära mått breddar rummet. Dock, som Feng Shui expert hade jag ändå lagt golvplattorna åt andra hållet då rummet redan är långsmalt, och jag skulle inte vilja öka på den effekten utan snarare minska den.

Om plattorna legat på bredden, hade man bromsat känslan som ”drar något” ut mot dörren och minskat rusande energierna i rummet, vilket hade skapat en lugnare atmosfär. Plus det viktigaste, man hade visuellt breddat känslan och badrummet.

Vacker balans mellan de kantiga formerna på graniten, runda pallarna och de mjuka stenarna i duschutrymmet.

Bilder: Pernilla Hed

Bilder: Pernilla Hed

För att ytterligare mjuka upp ett badrum (som oftast är överrepresenterat av kantiga former och maskulin känsla, då kaklet/stenen man lägger alltid har en kvadratisk form) kan man:

– använda sig av mjuka pasteller (här har man använt sig av rosa)
– synlig handduksförvaring som mjukar upp
– runda former (här hade jag valt fler runda askar och förvaring istället för de kantiga)
– korgar i ruffa material
– mattor på golvet
– trämaterial
– mjuka växter /undvik för vassa växter som kan kännas taggiga mot din nakna hud

Sist men inte minst, värme i golvet! Ingen vill börja morgonen med fossingarna mot ett kallt golv!

Önskar er en fin tisdag!

Kram Jannice

  1. Vilket fint badrum! Jag uppskattar framförallt ljuset och närheten till naturen utanför. Det vore ju drömmen, att kunna ha ett asiatiskt badrum med angränsande ute-spa i direkt anslutning till badrummet!

    Kram Anette/inredningshjälpen

  2. Vilket fint badrum! Håller verkligen med dig om golvplattorna. Skulle själv inte tacka nej till det vackra stengolvet i duschen.

  3. Fast plattorna ligger ju på längden för att match mönstret på väggarna, där de fortsätter upp. Hur hade man gjort då, ‘brutit’ mönstret eller låtit det fortsätta (men då hade det ju blivit på höjden och fått rummet att se ännu mer högt och smalt ut). Nyfiken på ditt svar!

    1. Hej! Jo det är förvisso sant, åt ett håll. Men de matchas ju inte åt kortsidans kakel på väggen och i detta fall hade jag valt det stället. Är du med? Jag hade alltså utgått från fönstersidan . Så hade man fått bredden istället. Men jag förstår hur du menar och jag förstår tanken. Kram Jannice

    1. Stencentrum.se har ett stort sortiment. Lycka till. kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..