Ett hem i harmoni med Feng Shui analys

Bild: Martin Cederblad

Alltså mina vänner! Vi pratar inredning i balans så det står härliga till! Varför? Jo för att vi har en fin mix mellan maskulint och feminint. Ruffa material och mjuka. Kantiga och runda. Ornamenterat och rakt. Alla Feng Shuins element är väl representerade. Ja, det är helt enkelt så inbjudande att jag flyttar in på momangen!

En förklaring med Feng Shui som verktyg:Sofforna är vita och tillhör det som kallas metallelement. För att jorda det annars ljusa hemmet har man valt bruna fåtöljer och en ruffig ullmatta, som omfamnar platsen och gör den trivsam. Vattenelementet finner vi i den markanta svarta tavlan på väggen, svart kudden i soffan, sidoborden och glasvaserna på bordet. Den tydliga växtligheten med blommorna på bordet och buketten på kakelugnen ger träelement och är verkligen pricken över i. Extra fint för att den gröna färgen är komplementfärg till den roströda färgen på kuddarna som också är det allra bästa med rummet! Elden som inte är beroende av att någon belysning är tänd, utan finns där på grund av sin tydliga färg.

Den underbara roströda tonen. Det är här vi annars ofta tycker att något saknas i våra hem fram tills dess att vi tänder ett ljus eller lampa. Men här är inredningen komplett även utan den där belysningen mitt på dagen.

Tvåsamheten med de två sidoborden på var sin sida om kakelugnen, med likadana lampor på har förmågan att strukturera upp inredningen. Därför är det möjligt med alla böcker, vaser, tavlor och mönster i rummet, för den tydliga tvåsamheten strukturerar upp och lugnar ögat!

Inredningen besitter personlighet, kvalitet, hållbarhet och harmoni. En stil som kommer vara lika inbjudande om hundra år, tro mig!

Nä nu ska jag till kontoret för ett möte sedan tar jag helg. Svärmor och svärfar kommer hit och imorgon ska jag hålla kurs i färg & stil med bästa Ann-Sofie!

Kram på er, Jannice