Duntäcke

Bild: Simplicity

Duntäcke! Detta underbara fluffiga duntäcke. Ojojoj.. så härligt det är att krypa ner om kvällarna. Jag visste inte detta innan vi köpte vår nya säng för någon månad sedan men så här är det! Jag trodde jag var allergisk mot dun, men nej, det är ju kvalster man är allergisk mot. Köper man dyra duntäcken som bara innehåller andun och inte småfågelfjädrar (som billigare varianter oftast är uppblandade med) så håller kvalsterna sig borta. Kvalster älskar nämligen småfjädrar som är ett billigare variant av stoppning. Tro mig. Vi gjorde investeringen, mannen höll typ på att dö av priset, men ack så gosigt man sover och ingen täppt näsa här om morgnarna.

Äkta vara ska man tvätta ca 1 gång om året för att dunet ska hålla sig rent. Glöm inte att tumla det med tennisbollar för att behålla fluffigheten. Viktigt! Gör det också klart för dig att fåglarna behandlats på ett korrekt sätt enligt lagen om djurens rätt.

Önskar er en fin fin dag! Själv ska jag fortsätta kurera mig i den här sängen. Lille och jag har sovit 3 timmar i streck mitt på blanka dagen både måndag och tisdag. Underbart gosigt. Idag är maken hemma också, så jag laddar med Ipad, en god bok, näsdroppar, treo och en antibiotikakur på det!

Kram Jannice

Inköpsställen: Överkast, Ilva. Glasögon, Philip Starck. Påslakan, Happy Beds. Stora kuddar, Afswedala. Blå kuddar, Tine K.  Bricka, Åhléns. Kruka, Flowerteam. Tapet, Lace från Boråstapeter. Duntäcke, Canada Goos , Sova.

 1. Lena skriver:

  Hej! Tack för en underbar blogg, brukar få dåligt självförtroende av inredningsbloggar men inte av din. Anledningen är just att jag omger mig av saker jag älskar men känner inte att jag får ihop dom och det stör mig. Möblerar, precis som du sa, längs väggarna, har rätt små rum så hur ska jag annars göra? Har du tips! Vad tar du för att komma ut och konsultera, gör du det överhuvudtaget kanske jag ska fråga först. Med vänlig hälsning, lena

 2. Anna skriver:

  Har också alltid trott att jag varit allergisk mot dun, men då förstår jag varför jag tål det ibland!:)
  Krya på er!
  Kram

 3. Tack för en mycket trevlig föreläsning i kväll!! Stackars dig vad du är förkyld men trots det inspirerade du oss alla. Du är fantastisk. Krya nu på dig så ser jag fram mot nya härliga blogginlägg från dig. Hälsningar Katarina

  1. Tack snälla du! Jamen det var ju så roligt!! kram Jannice

 4. Hoppas att ni kryar på er snart! Låter verkligen som ett underbart täcke! Får nog kolla på ett sånt när det är dags för uppdatering:)
  Kram
  Rebecca

 5. Ser härligt ut – krya på er! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..