Färgstarkt elegant

När vi var hos mamma och pappa i helgen passade jag på att ta med kameran och ta lite bilder. Idag hade jag tänkt att bjuda på några bilder från övervåningen. Mamma och pappa har ett färgstarkt hem där konsten och klassiska designmöbler får ta plats. Idag vill jag påvisa att Feng Shui går att tillämpa i alla hem, oavsett stil. Märk väl hur lite det behövs av det sk ”eldelementet” i detta fall den orangea färgen för att det ska ge effekt åt rummet.

När det skulle inreda sin ”datorhörna” tipsade jag dem om att istället för att köpa en svart skrivbordsstol, satsa på den i orange och ta upp den härliga kulören på tavlan i andra sidan av rummet. Blev det inte snyggt så säg?! Ofta blir det bättre om man vågar göra de där inköpen istället för att ”go safe” som ibland kan bli tråkigt. Och det lovar jag, det händer inte här hemma, de är hur duktiga som helst på att ta in färg och ändå behålla en elegant känsla, det gillar jag.

När man som mamma och pappa har snedtak, gäller det att jobba med ljusa färger, bra belysning och uppåtsträvande dekoration som ljusstakar, vaser och annat som lurar ögat och får rummets tak att kännas högre.

De ljusa färgerna i vitt och grått tillhör metallelementet, pläden, ljusstaken och de svarta prylarna, vattenelementet. Jord ser vi på golvet då det är beskuret trä och träelement i växtlighet. Se skillnaden på bild nummer 1 och den här bilden. Båda har en växt, men det ger mer effekt med ovanstående, lite mer lekfullt, och valet av blomman i ovanstående bild ger en mer elegant ton på rummet.  De orangea prylarna tillhör eldelementet och jorden ser vi i de liggande tydliga ränderna på tvären som ger tyngd och landar inredningen.

Ni är många som vill ha tips på fönsterdekoration! Min mamma tycker jag är extra duktig på det här området! Va inte rädd för att låta något stå framför fönstret som här har min pappa placerat kikaren som ett trevligt inslag i det proportionerliga.

Bilder: Simplicity

Låt runda saker får möta vassa (som stjärnan och pinnarna i vasen). Låt glas möta metall och de ljusa möta det mörka! Tänk också på att bakgrunden till ditt stilleben, i detta fall härliga skånska slätter med milsvid utsikt, täck för guds skull inte det med gardiner!!

Önskar er en fin valborgsmässoafton! Vi ska fira hemma med familjen. Äta gott och sedan gå ner till havet för den årliga brasan. Älskar att bo i den här fantastiska lilla byn!

Kram på er, Jannice