Bromsa flödet

Bild: Simplicity

När man kommer in i vår hall ser man rakt in i vårt tv-rum (ca 6 meter in), där det även är ett fönster. Inom Feng Shui brukar man vilja hindra detta, ett flöde mellan ytterdörr och fönster rakt genom huset, då man menar att energierna och möjligheterna går direkt ut igen (och man vill ju så mycket som möjligt behålla dem). Detta har vi undvikit genom att placera en stor rund murgröna som ”bromsar” känslan i rummet. En matta på golvet som också hjälper till att lugna. Fundera kring hur det hade känts utan blomma, matta och den lite mörkare kudden i fåtöljen.

Bild: Simplicity

Fredag, och idag tar vi dagen som den kommer. Hela familjen är lediga. Anna och Juni kommer hit en sväng, så att det blir fika och bus är helt säkert det. På söndag blir det Feng Shui skola igen och den här gången handlar det om hur man bäst inreder sitt sovrum, så missa inte det! Och imorgon blir det en mängd presenttips, det är ju snart mors dag!

Önskar er en trevlig helg!

Kram Jannice

Inköpställen: Soffbord och kudde, båda av märket Day Home finns hos Blackballoon. Fåtölj, IkeasFlen (utgått). På Ikea är även grinden som sitter till höger i trappan ner till källaren köpt. Gosigt täcke från Sture & Folke.