Tips till hallen

I hallen som vi har var det tidigare en infälld kokosmatta. Den blev dock förstörd i renoveringen, så i väntan på att vi känner efter vad vi vill göra med golvet här i hallen, köpte jag en matta på metervara som jag la ner (inte helt i höjd som ni ser, men enkel att ta upp och rista… och varför gjorde jag inte det då om det var så enkelt, innan jag tog kort, haha).

Tidigare kände jag att vår hall blev lite för lantlig, så jag har införskaffat några saker som jag tycker skapar lite tyngd och elegans till rummet.  Lite svarta accenter. Exemeplvis dessa fantastiskt vackra speglar. Älskar dem och vill fylla hela huset med dem. Men ni kommer väl ihåg att inte placera spegeln mittemot ytterdörren i er hall. Utan placera den på ett ställe, så du slipper mötas av din spegelbild när du kommer in.

Dörrstopp är ju bara så fin i sig. Här vilar den på Charlies lilla 1-års present från farmor och farfar. En liten stol med förvaring i och namn på locket. Ursöt och specialbeställd hos en snickare. Här kan han ta sina mössor och vantar alldeles själv. Förvaringen är på hans höjd och det blir därför ett naturligt sätt att plocka fram, men även att lägga tillbaka prylarna (inte alla gånger, då är det mamsen som får böja på ryggen och samla ihop högen när det varit klädrejs här hemma).

Den lilla stolen fungerar lika fint som utkikspall efter pappa på eftermiddagen, eller om morgnarna att ta sista vinken när pappa går till jobbet. Hur gulligt är det inte? (Säger jag som är ganska så partiska i målet). Hehe…

Jag använder vårt fönster som ett årstidsbord. Här försöker jag alltid hitta på något välkomnande.

Just nu står det en vas med körsbärskvistar som  doftar ljuvligt och är så vackra att det nästan gör ont. På hösten kanske det är ett doftljus, en mustig djupt lila bukett och på vintern ett jularrangemang. Svårare än så behöver det inte vara för att skapa en välkomnande entré. Saker och ting ska vara enkla, annars blir de aldrig gjorda.

Enkelt ska också förvaringen vara. Jag återkommer till höjden när det gäller barns förvaring. Se till att sätta korgar och hänga krokar på deras nivå, annars lär det inte hamna i någon låda. Liten gosebubb hemma hos oss, hänger kläderna på hundsvansar. Och han ställer alltid skorna så här fint *blink*. Han är på dagis här, så vi har lite mer kläder på de här krokarna. Hehe…

Vi vuxna i familjen har förvaring bakom draperi. Det är skönt med dold förvaring i en hall då alla jackor, skor, mössor, vantar och sjalar ger en mängd intryck. Härligare är det att komma hem till en böljande ”vägg” av grått linnetyg. Som ni ser hade förra ägaren, ytterligare ett golv här (gah!), men som sagt, vi får se vad vi ska göra med golvet på nedervåningen.  Glömde ta en bild på vad som döljer sig bakom draperiet. Korgar för träningskläder, hyllor för skor, korgar för sjalar, mössor och galgar (i samma färg blir det genast snyggt och uppiffat i hallen) för jackor.

Bilder: Simplicity

Japp så ser det alltså ut i vår hall! När den är städad. Men jag försöker ha det undanplockat här, då det är här möjligheterna börjar. Det är det sista vi ser när vi lämnar för dagen och det första vi ser när vi kommer hem. Den starten och den välkomnandet vill jag göra till det absolut bästa för alla i familjen.

Önskar er en fin torsdag! Vår började i morse med frukost på sängen, skönsång och paketutdelning, då maken fyller år idag! Hipp hipp hurra för kärleken min!! Ikväll blir det god middag och gott att dricka till det!

Kram på er, Jannice

Inköpsställen: Renhorn och små runda speglar, Longcoast Living. Dörrstopp, Blackballoon. Bänk, Plantagen. Vykortsupphängning, Granit. Kuddar/Dynor, House Doctor. Korgar, Åhléns. Skor, Vagabond. Väska, Guess. Sjal, köpt i Köpenhamn. Barnstolsförvaring, specialbeställd. Krokar, svans från Ikea. Katt, Bosse, världens sötaste och är en Ragdoll.