Inredningstips!

Just nu regnar det här hemma och vi hann precis plantera blommor, klippa gräsmattan och gödsla, så lite ösregn på det är ju helt perfekt! Jag kan tycka att det är rätt skönt när det regnar. Inga måsten att vara ute, utan man kan bara skrota runt inne. Skönt det med. Just nu sitter jag och surfar runt på nätet och hittade det här vackra hemmet.

Söndagens inredningstips: Välj inte samma färg eller träslag på bord och köksstolar. Det blir lätt ointressant och tillrättalagt. På bilden ovan tycker jag man har skapat en fin balans mellan trädbordet och de svart svarta stolarna som stramar upp.

I samma hem finner vi detta sovrum. Jag får ofta frågor om sängen framför ett fönster. Enligt Feng Shui ska man undvika detta, men ibland kanske man inte har några alternativ. Då tycker jag att detta par lyckats alldeles utmärkt. Flytta ut sängen något. Häng för skira gardiner (som gärna kan täcka hela fönstret höst och vintertid) och använd en rejäl sänggavel. Vackert, och det bromsar energiflödet och skapar kraftposition som skapar trygghet.

Köket i detta hem går i svart och vitt, med inslag av trä som värmer och mjukar upp! Det vackra köket är från Kvänum.

Bilder: Anne Nyblaeus

Vardagsrummet går i accentfärgen rosa. Den svarta krukan håller ihop inredningen med de andra rummen. Valet av den strikta stora maffiga soffan, tål en accentfärg som rosa utan att det blir för feminint.

Visst är hemmet vackert, personligt och inspirerande? Är du nyfiken på inköpsställena, så hittar du dem här.

Önskar er en fin söndag! Här blir det korvstroganoff och mys framför tv:n med pussel, tända ljus och bokläsning.

Kram Jannice

 1. Klara skriver:

  Hej! Jag undrar om du har tips på vad jag kan ställa i mina vardagsrums fönster? Har två och vill gärna ha en balans mellan dem. Resten av rummet går i vitt och beige och vill gärna ha något stilrent i fönstrens, lite hotellkänsla nästan! Tack på förhand.

  1. Börja med att hitta några tjusiga lampor, en i varje fönster på höger respektive vänster sida. longcoastliving.se har många vackra i den stilen du eftersöker. Men de får inte vara för små och pluttiga. Sedan i ena fönstret en blomma och i andra något i tvåsamhet, urnor 2 st i olika storlekar eller kanske någon annan dekorationspryl du tycker mkt om. kram o lycka till

 2. Elin skriver:

  Jag har hittat fyra fina stolar på loppis jag tänkte måla om, har gått hela dagen och funderat på om de ska matcha bordet eller målas i någon annan färg! Så hittar jag svaret här hos dig, toppen!

  Tänkte passa på att fråga om mattor, jag ska köpa ny matta både till kök och vardagsrum och har hittat en matta jag har förälskat mig i. Nu kan jag inte bestämma mig vilket rum jag vill lägga den i och min syster tyckte då att jag kunde köpa en till varje rum! Då lägenheten är rätt liten undrar jag om detta blir för mycket, mattan är vissligen rätt diskret i mönster och färg men känner mig osäker.. Vad tror du?

  1. Är den diskret kan det kännas skönt och enhetligt att inte ha för många intryck på så liten yta, så visst kan du köra på samma. kram o lycka till med målandet. kram jannice

 3. Personligt jovisst, och vackra möbler, men ändå lite för ”rörigt” för min del. Jag har svårt att sätta fingret på om det var brickan på bordet, frukosten på sängen, kryddorna/grönsakerna i köket eller böckerna och skålarna i vardagsrummet som var lite för mycket för att skapa ordning och harmoni i rummen.

  Gillade att blommornas färger på bordet i matsalen gick fint igen i kuddar mm i vardagsrummet. Det kändes genomtänkt liksom en del andra detaljer i ett vackert, om än lite lite rörigt, hem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..