Välklädd sommargarderob

Här har vi en som kan klä sig sommarchict! Elin Kling! Lite röda läppar och tånaglar kan göra vilken kvinna som helst chic på ett kick! Läs mer i hennes magasin ”Style by” eller på hennes blogg. Klicka på bilden så kommer du dit.

Godmorgon på er alla härliga besökare! Här skiner solen från en klarblå himmel efter en regnig (välbehövligt) helg. I lördags var jag hos Anna och gjorde en färg och stil konsultation på hennes dotter Julia. Jag föreläser bara i ämnet numera (har ingen tid över till privata konsultationer) men det här var en present från mig.  Så idag tänkte jag varför inte köra ett färg & stilinlägg. Jag vet ju om att ni gillar det och jag tycker att Feng Shui hemmet, i själen och på klädseln går hand i hand. För vi påverkas ju inte bara av vilken miljö vi befinner oss i, utan också hur vi klär oss. Lika viktigt som första intrycket är av ett hem och en arbetsplats, är första intrycket av en människa. Så försök att lära dig vilka färger och kläder som tar fram det bästa hos dig? Med den kunskapen i botten köper du inga onödiga plagg och får en välplanerad garderob med färre plagg och massor med kombinationsmöjligheter på köpet. Tänk också på vilka kläder, smycken, make up och frisyr som speglar din personliga stil och tar fram ditt bästa jag, snarare än att följa trender.

Själv tycker jag det är svårt att vara välklädd om sommaren. Här i Sverige är det många stilikoner som inte förespråkar en vinter och en sommargarderob, utan kombinera bara dina plagg med kofta, respektive sandaler och följ årstiderna på så sätt. Håller med! Just nu fylls butikerna med grilliga färger som är för starka för mina toner, och det icke så smickrande materialet trikå syns lite varstans. Så idag bjuder jag på två moodboards som hjälper till att förfina din garderob i sommar! Hemligheten sitter i accessoarerna och färgvalen. Använder du som här en bas i beige/svart eller vit/blå är det enkelt att addera någon accentfärg utan att det känns för plottrigt. Till den första moodboarden kan en snygg neonrosa eller korall ”hotta” upp stilen. Och vill du sätta fart på den nedersta, varför inte addera härlig turkos, eller rött för en marinare look?!

Inköpsställen: Hatt och djurmönstrade skor, kjol, tröja och beige och svart väska, H&M. Leopardklänning, skärp, väska, vit blus samt jeansshorts från MQ. Smink Chanel och solglasögon från Hugo Boss. Rött läppstift, MAC.

Inköpsställen: Solglasögon, shorts, tröja x 2,  iPadfodral, väskor, baddräkt, kjol och sandaler från Lindex. Solhatt, Åhléns. Nagellacket är från Opi och färgen heter, A Definite Must Have.

Hoppas ni blev lite inspirerade av mina kollage! Tänk på att marinblått blir mjukare. Så för dig som är varm, välj hellre en snygg varm marinblå som basfärg i sommar!

Nu ska jag iväg på massage på lunchen. Hur skönt ska inte det bli?! Välbehövligt för min nacke är en värkande, tickande bomb! Sedan blir det mat och lite sol på näsan, innan jag ska tillbaka till kontoret igen!

Önskar er en fin start på dagen!

Kram Jannice