Personlig retro

Sällan får ni se hem i retrostil här på bloggen. Mest för att jag sällan kommer i kontakt med dessa hem och kanske ligger ganska så långt ifrån det stilmässigt. Men det betyder inte att jag inte tycker om stilen. Men idag kära vänner ska jag bjuda er på ett högst personligt hem i ljuvaste retrostil. Det här hemmet känns så skönt avslappnat och det känns riktigt befriande att få visa er ett hem utan en ensam glödlampa  i en strykjärnssladd, eller en tine k vas (ja jag har de själv), eller en träapa hängande i en tavellist. Det syns att Ulrika med maken Markus (och barnen Olle och Ture), har samlat på sig, bott in sig och byggt upp ett hem utifrån deras tycke och smak och jag älskar´t!

Jag gick denna dag in bakvägen där man möts av en fantastiskt liten trädgård. Grythyttan möblemanget är nyinköpt men passar fint och är tidstypiskt med huset.

Paret har varsamt renoverat köket och på hyllorna samsas arvegods med nya muggar från Eva Solo. Ulrika driver sin egna Event och kommunikationsbyrå Plodder där Eva Solo är en av kunderna.

Som bullfatet i mormor och morfars sommarstuga när jag var liten. Bara det blir som balsam för min själ. Sen att kakan var ljuvlig var en bonus.

I hallen möts man av Josef Franks tapet som gör hallen till något extra. Att ha stängda trappsteg och träavsatser är det absolut bästa enligt Feng Shui. Man låter energierna stanna kvar, samt får en skön och behaglig känsla. Varken rusande eller för långsam.

Små vackra fröremål samsas lite varstans just för att de är vackra.

Blommor från trädgården är något Ulrika mer än gärna dekorerar hemmets alla vaser. Här en bukett i en Savoy, av Alvar Aalto.

Retroprylar och arvegods som möter moderna färgstarka tyger och tapeter.

En plats för avkoppling i burspråket med utsikt över havet….

Bilder: Simplicity

Och så kvinnan bakom denna inredning. Ulrika! Fin vän och samarbetspartner till mig. Tack Ulrika för att jag fick fotografera ditt fantastiska hem!

Önskar er alla en fin start på denna julivecka! Idag börjar min semester och vi ska bara lata oss må ni tro!!

Ses imon!
Kramar Jannice

 1. Ett underbart personligt hem!!
  Jag drar mer åt det hållet om kanske inte fullt ut. Men jag försöker få in ärvda detaljer så mycket jag bara kan. Saker och möbler från resor gör också ett hem personligt.

 2. Ett oerhört personligt hem med egen stil!
  Vad säger Feng Shui om den färgstarka och mönstrade Josef Frank tapeten i hallen och likaså den ”röriga” tapeten i burspråket?

  1. Så länge det finns lugna inslag runt om ingen fara. Men det är så klart överslag av trä och därför passar det väldigt bra med metallelementet, det grå golvet och metallinslag som ”kapar” träet och kontrollerar det något. kram jannice

 3. Kul att se något annorlunda! Hihi håller med många apor har man sett 🙂

  Kram Malin

 4. Kul inlägg, får en att känna att man kan efterleva metoden om Feng shui utan att ha vissa märken. Mera sådana reportage!

 5. Roligt med en helt annan stil än vi brukar vi brukar få se. Att man kan få in Feng Shui oavsett vilken stil man gillar 🙂

 6. Tack för din härligt harmoniska blogg! Jag tycker mycket om stilen som jag tyvärr inte kan användafullt ut i vårt faluröda 20-talshus, men jag smyger in detaljer här och där ändå. Det var kul med ditt retroinlägg, och jag vill passa på att be om ett råd om det är ok? Har precis tapetserat gästrummet i Boråstapeters beige Falsterbo med vita syrenklasar. Rummet är litet men ljust och jag tänkte använda vitt i möbler och gardiner för en luftig känsla, men det blir inte bra och jag har alldeles fastnat. Funderar på att plocka in en rottingfåtölj i svart och kanske, kanske måla morfars byrå svart istället för vit. Vågar jag…? Skulle bli så glad för lite vägledning och tackar på förhand!

  1. Hej! Svart tycker jag känns hårt. Addera lite mörkbrunt trä istället i korgar eller rotting, eller ett snyggt bord i mörkbrunt… skulle bli vackert till vita skira gardiner, den beiga tapeten… vackert! kram Jannice

 7. I simply want to tell you that I’m new to blogs and honestly savored you’re web site. Most likely I’m going to bookmark your blog . You certainly come with impressive article content. Thanks a lot for sharing with us your web-site.

 8. Great weblog right here! Additionally your web site lots up very fast! What web host are you the use of? Can I get your associate hyperlink for your host? I desire my web site loaded up as fast as yours lol

 9. Terrific work! This is the kind of info that are meant to be shared across the net. Disgrace on the search engines for now not positioning this publish higher! Come on over and talk over with my site . Thank you =)

 10. I as well as my guys have been checking the best guidelines located on your web site and before long got an awful suspicion I never thanked the web site owner for those strategies. Most of the people had been certainly very interested to read all of them and have now pretty much been taking pleasure in those things. Thank you for really being quite helpful and for going for this sort of marvelous guides millions of individuals are really eager to be informed on. My very own sincere regret for not expressing gratitude to earlier.

 11. Thank you for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and simply could not come across. What a perfect site.

 12. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 13. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very useful info particularly the last part 🙂 I care for such info a lot. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and good luck.

 14. What i don’t understood is actually how you’re no longer really a lot more neatly-preferred than you may be now. You are very intelligent. You realize thus considerably in terms of this subject, made me personally imagine it from a lot of varied angles. Its like women and men aren’t interested unless it¡¦s something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs excellent. At all times handle it up!

 15. I simply wish to reveal to you in which I am raw to blog posting and utterly loved your write-up. Very possible I am inclined to store your blog post . You seriously have extraordinary article text. Like it for discussing with us your web article.

 16. I was looking for crucial information on this subject. The information was important as I am about to launch my own portal. Thanks for providing a missing link in my business. Anyway, in my language, there are not much good source like this.

 17. It really is almost close to impossible to come across well-advised men or women on this theme, still you look like you know what exactly you’re preaching about! Many Thanks

 18. I really have to reveal to you the fact that I’m really fresh to blog posting and genuinely enjoyed your article. Likely I am going to bookmark your post post . You really have amazing article stuff. Like it for telling with us your site information.

 19. We merely desire to show you in which I am beginner to writing and undeniably admired your website. Likely I am likely to save your post post . You really have extraordinary article writing. Get Pleasure From it for expressing with us your internet site report.

 20. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 21. You’ll find it practically extremely difficult to see well-educated individuals on this theme, although you seem like you comprehend which you’re talking about! Appreciation

 22. It truly is almost not possible to encounter well-educated women and men on this issue, and yet you appear like you understand exactly what you’re posting on! Regards

 23. Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & assist other customers like its helped me. Good job.

 24. It really is almost unthinkable to find well-aware users on this niche, yet somehow you appear like you fully understand exactly what you’re raving about! Gratitude

 25. It can be nearly impossible to come across well-educated americans on this area, but you appear like you are familiar with those things you’re raving about! Thank You

 26. It truly is mostly unthinkable to encounter well-updated users on this content, even though you come across as like you be aware of the things that you’re raving about! Appreciation

 27. Definitely believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 28. I cling on to listening to the news broadcast lecture about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

 29. I precisely needed to thank you very much all over again. I am not sure what I would’ve taken care of in the absence of the entire methods discussed by you about my subject. It had been a frustrating matter in my opinion, however , observing this expert avenue you treated the issue took me to cry with happiness. Now i am happy for your work and then expect you are aware of an amazing job you are always putting in educating some other people using your blog. I’m certain you have never come across all of us.

 30. Excellent weblog here! Also your web site lots up rapidly! What host are you the use of? Can I am getting your affiliate hyperlink for your host? I wish my internet website loaded up as rapidly as yours lol

 31. I’m impressed, I should say. Absolutely seldom do I encounter a weblog that’s the two educative and entertaining, and permit me tell you, you have hit the nail on the head. Your believed is remarkable the problem is some thing that not adequate individuals are speaking intelligently about. I am incredibly pleased that I stumbled across this in my search for a thing relating to this.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..