ANNONS

Jag erkänner…

/

Såg i mitt feedback inlägg att ni är nyfikna på mitt jobb och vad jag sysslar med om dagarna så idag tänkte jag visa er ett exempel. För en tid sedan gjorde jag ett jobb för Habo, ni vet dem som tillhandahåller oss med dörrhandtag, krokar, lister…?! Eller vet ni det? För det är just vad min ledare handlar om…. Jag fick äran att skriva inledningen i deras första Magasin som gått ut till landets 1000 återförsäljare. Trevlig läsning!

—————————————————————

JAG ERKÄNNER…

Som en av landets största inredningsbloggare skriver jag dagligen inspirerande texter om inredning. Med bilder visar jag hur man skapar harmoni och balans i sitt hem. Hur man på bästa sätt använder färg och form för att uppnå trivsel och hur materialvalen i ett rum kan vara avgörande. Smått generad erkänner jag att jag inte mer än en gång på dessa 6 år och 1000-tals inlägg har tagit upp ämnen som dörrhandtag och beslag. I min värld som inredare är detta något som är självklart att ta hänsyn till och ta med som en viktig del i planeringen när jag inreder ett hem till kund. Vilka dörrhandtag och beslag passar till husets stil? Vad vill de som bor där förmedla för känsla? Jag skulle våga påstå att ett sådant beslut kan vara avgörande för hur väl du lyckas med hela inredningen. Val som oftast kan ses som ett nödvändigt ont för kunden, eller i värsta fall som oftast glömts bort i alla val av soffor, köksluckor, kakel och dekorationsprylar.

Jag ställde mig frågan varför är det egentligen så? Att handtag, beslag, knoppar och förvaring fortfarande ses som ett nödvändigt ont, när det faktiskt ger det där lyftet och förändringen på ett kick! Själv fick jag smaka på aha-upplevelsen, när vi bytte ut våra dörrhandtag från avskavda gamla mässingsfärgade ”kontorshandtag” till läckra eleganta med krom och grepp av svart plast. Helt plötslig förvandlades vårt intetsägande 1700-talshus till en elegant paradvåning. Efter färgsättningen i vårt nyrenoverade hus gjorde detta störst skillnad. Dagligen småler jag lite när jag öppnar och stänger dörrar där hemma. Trender kommer och går. En ny kudde i soffan, en vas eller ljusstake har bytts ut sedan vi flyttade in, men de väl valda handtagen som lyfter helheten består.

Som inredningsbloggare har jag en målgrupp som består av kvinnor i åldern 25–55 år med husköp, hemnetsurfning och renoveringar som ett av sina största intressen och med 67 % beslutsfattande när det gäller hemmet. Som inredare, föreläsare och inredningsbloggare, tar jag nu på mig den ansvarsfulla rollen att axla detta gedigna och betydelsefulla segment och lyfta den till den nivå där det hör hemma. Dags att blogga om beslag, dörrhandtag, gångjärn och golvlister. Små saker, som gör stor skillnad för helheten.

Jannice Wistrand,
Add Simplicity AB

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00