Feng Shui – entré (före & efter)

Idag tänkte jag ge er ett Feng Shui tips när det gäller entrén till huset. Se till att du har en böljande väg fram till dörren. Inga raka gångar som ger en rusande känsla. Detta är en av mina favoriter i trädgården. Den böljande formen med den gamla kullerstenen lagd i vackert mönster. Växtligheten tillsammans med vår dörr i petroleum ger en inbjudande känsla.

Inom Feng Shui talar man ofta om väktare. Två likadana krukor på varje sida av dörren skapar den känslan. Det känns pampigt och samtidigt ”vaktande”, vilket ger en trygg och välkomnande känsla.

Bilder: Simplicity

Och här ser ni en bild från när jag sitter på dörrtrappan. Tidigare var vår entré mer rak i kanterna vilket gjorde att man sneddade över gräsmattan. Alltså helt galet. Tänk på att bygga gångarna i din trädgård utefter hur ni går. En trädgård ska både vara vacker och praktiskt. Längst bort ser ni vår grind med rosspaljé som förhoppningsvis kommer komma upp en bit i år. Antar att ni är nyfikna på hur det såg ut före?? Okej då, här kommer en bild!

Vår trädgård och entré före vi gjorde om den.

Önskar er en fin onsdag! Ikväll vankas det utgång med bästa tjejerna!

Kram på er,
Jannice

 1. Jess skriver:

  Wow vilken skillnad det blev! Jag kikar ofta in hos dig och försöker tänka så mycket Feng Shui som möjligt. Tack för all inspiration! Kram

  http://www.jessansworld.blogg.se

 2. Lina skriver:

  Hej!
  Tack för en mycket inspirerande blogg!! Följer dig dagligen och får mycket tips och idéer, jag och min sambo håller på att bygga hus så detta är precis vad jag behöver.
  Älskar färgen på er ytterdörr, har du färgkoden till den?
  Ha en skön dag! 🙂

  1. du vi blandade och blandade tills vi blev nöjda 🙂 kramar jannice

 3. Jättefint och inbjudande. Bor i radhuslänga med rak entré och gemensam väg emellan, hur skall man tänka då.

  1. sätt ut någon kruka med blommor och busa till det med växter. gärna belysning och en grupp med vackra lyktor. kram jannice

  1. vad fiiiint ni fick det! Vilken skillnad! underbart vackert! kram jannice

 4. Så fantastiskt fint ni har det, både inne och ute:). Jag uppskattar din Feng Shui skola, har ändrat min hall efter det;). Tack för inspirationen!

  1. Vad roligt att höra. kramar jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..