Det där med Feng Shui…

Fick de här pressbilderna skickat till mig och tyckte de kunde vara ett perfekt exempel på att förklara skillnaden med en inredning som är i balans.  Ovanstående bild innehåller i princip bara metallelement. Allt är vitt och yin. Svalt, men tänk hur det hade känts att vistas där en vinterdag när det är lika vitt, kalt och kallt ute? Kanske inte så ombonat och mysigt?

Pressbilder: Bemz

Med små medel har man här fått in träelement i form av växter i fönstret och det gröna nattduksbordet. Vattenelementet hittar vi i de blå kulörerna, eld från de orangea, röda och gula färgerna. Jorden finner vi i den ockragula tapetremsan på väggen (både i färg och form) vilket gör stor skillnad för rummet. En matta nedanför fotändan hade gjort susen och lugnat rummet ytterligare.

Önskar er en fin tisdag!

Kram Jannice

 1. Kan inte du skriva en bok om Feng Shui? Feng Shui for dummies? 🙂
  Enkelt förklarat vad de olika elementen är, jag har precis börjat tänka i Feng Shui-banor angående inredning och märker skillnad hemma när jag ändrar om enligt FS. Men de böcker jag hittat är så invecklade men du beskriver så bra enkelt!

  1. Jannice skriver:

   Hihi.. den var ju klockren.. feng shui for dummies 😉 vi får väl se 😉 kramar jannice

 2. Malin skriver:

  Jag håller helt med dig att färg skapar ett mysigare sovrum 🙂 vi har själva lagt in en heltäcknings matta och massa textil !!

 3. Hmm, svårt det där.. Jag såg en väldigt fin bild från Lexington (vi har en sån sänggavel) men känner att ngt saknas i vårt sovrum. Där hade de lagt en STOR matta under sängen som gjorde att man hade matta på vardera sida och vid fotänden. Det var riktigt inbjudande och något jag ska ha i minnet när vi kommer till den delen i vår renovering;-)
  Annars är jag inte så mycket för gult och grönt.., inte mina färger alls. Ha en fortsatt bra dag! Kram Anna

  1. Jannice skriver:

   Viktigaste är att man använder sig av kontraster och färger och material som man tycker om. kram jannice

 4. Malin skriver:

  Hej.
  Oftast brukar jag hålla med dig, men inte den här gången. För mig utrålar sovrummet med färg oro och jag skulle inte kunna sova där. Möjligen hade en matta kunnat binda ihop det till en helhet, men i det här fallet hade jag hellre sovit i det vita rummet, mycket mer lugn över den bilden (även om det var kallt som du säger).

  Med vänlig hälsning
  Malin

  1. Jannice skriver:

   Bra att vi tycker olika, men fundera kring hur det hade känts en kalla vinterdag? Sedan är jag inte heller mkt för dessa retrofärger, själv hade jag valt dämpade dova toner… men smaken är som baken, delad och tur är väl det. kramar jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..