Kök, matsal & en utmaning

Först och främst stort tack för all positiv respons på fredagens inlägg! Blir extra glad när ni tycker om, och skriver kommentarer på ett djupare inlägg som detta. Vem vet, jag kanske ska bjussa på en sådan här bild då och då för att påminna om verkligheten. Glad blir jag också av att ha inspirerat andra bloggare som ex Alex och Carin till att lägga ut ett inlägg ”bakom kulisserna” (tack, det var underbart att se)! Någon mer bloggare som vågar ta utmaningen!? Kom igen nu, hur har ni det där hemma egentligen *blink*?!

Håller just på att fixa med vår matplats här hemma. Är inne på ett nytt bord och nya stolar då det vi har inte riktigt passar in i den nya matplatsdelen. Den här bilden från senaste numret av Sköna hem tycker jag var makalöst vacker. Älskar sekelskiftskänslan i bilderna! Stilen tilltalar mig liksom harmonin och balansen mellan såväl möbler som materialval. Förresten blev det Sveriges vackraste kök i en omröstning! Dock har jag tänkt mig något modernare känsla i vår matsal, men basen är mycket tilltalande!

Bild: Pernilla Hed

Fin jämvikt mellan det svarta och det vita. Färgen på blommorna som sätter tonen. Linneduken som ger struktur och en känsla i dukningen, kryddorna som ger växtlighet till det vita köket.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Vill du se mer från detta kök kan du kika in här.

 

 1. Sara skriver:

  Tycker det är underbart skönt att se att andra har så hemma också. För bilderna man visar upp på bloggen säger ju ingenting om hur det ser ut utanför kamralinsens perspektiv… och ibland är väl det tur 🙂 Det är ju trots allt som du säger, det är de fint stylade bilderna man blir inspirerad av men det är bra skönt att se att det inte alltid är så, inte ens hos de bästa 🙂

 2. Tina skriver:

  Jag kunde inte låta bli att hänga på trenden. Tack för inspirationen och uppmuntran att våga visa hur livet egentligen ser ut!!
  http://komma-hem.blogspot.com

  1. Underbart 🙂 TACK! Kram Jannice

 3. Härligt att du bjuder så på dig själv, för visst är det så hemma hos alla. Och det är verkligen befriande att både se och läsa om. Så kan man ju själv tagga ner lite och NJUTA av allt det fina man har!! För hur det än är så spelar det ju ingen roll om man har det finaste av saker om man inte har nån att dela dem med…
  Idag är jag hemma med min skrutta som inte är helt ok i sin lilla mage, och är det något jag aldrig gör så skickar jag henne aldrig till skolan om hon inte är helt 100… Har man själv varit svårt sjuk har man respekt för andra och man vill inte gärna smitta ner andra… Önskar att fler kunde tänka så. Och även då vuxna som själva går till jobbet med feber och ömma halsar, sitter och hostar o snorar för att man inte tycker att man har ”råd” att vara hemma… Och vips så är alla andra sjuka med. Hmm, funderar mycket på det där med karensdag och inte. Bra för de som fuskar, men är det så många som gör det??? Och sen föder det något slags ”duktighetssyndrom” att man ska gå till jobbet i alla lägen. Precis som det här att alla tror att alla andra har det perfekt hemma. Konstig värld vi lever i, som en slags låtsasvärld där man skriver saker för att få andra att tro att man har det sååååå bra… Nä, då är jag hellre tyst, eller så skriver jag rakt upp och ner vad jag känner.
  Jag var hemma från mitt jobb förra veckan för att jag kände mig slut och jättestressad. Inte ”sjuk” på riktigt alltså, men för att inte bli det igen så väljer jag att stanna upp och andas lite.
  Tror du förstår vad jag menar eftersom du själv varit sjuk. Nu vet jag inte i vad, men har man tillbringat mycket tid på sjukhus får livet ett annat perspektiv. Och jag vill verkligen inte att folk ska tycka synd om mig ”bara” för att jag har haft leukemi, det finns alltid nån annan som har det värre… Men livet är ju här och nu och inte sen…
  Oj, nu blev det mycket och djupt;-)
  Vill önska dig en av de finaste måndagar! Här blir det lite lunch och sen en cykeltur i det vackra vädret, för är det något man mår bättre av så är det frisk luft 🙂
  Kraaaaam Anna
  Ekenäsliv

  1. Jannice skriver:

   Gulledej! Kärlek till dig. Kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..