Ett rum, tre stilar

Är ni som jag så här års, att det kliar i fingrarna att vilja förnya, rensa ut, skapa ordning och reda, och uppdatera dekoration och textil i hemmet? På tal om populära frågor i tidigare här på bloggen! Ett inlägg som blivit mycket populärt (förutom min Feng Shui skola) är detta ”Ett rum, tre stilar”! Jag fick massor med fina kommentarer och tänkte bjuda på det ännu en gång men jag har nu lagt till nätbutiker där ni kan finna passande produkter till de olika stilarna.

STIL 1 – Bohemelyx

Svart, grått, mörkbrunt och lila i olika smutsiga toner. Känslan är bohemelyx och materialvalen och dekorationen är mer avslappnad.

Det var denna moodboarden jag skapade innan vi målade om, köpte möbler och fixade till vårt allrum. Attans så roligt det var att se den igen och se att jag faktiskt nästan uteslutande följt denna stil och köpt många av dessa produkter. Webbutiker som erbjuder dekoration inom denna stil är My Habitation och Blackballoon.

STIL 2 – Klassisk elegans med en gnutta blått

Grått, svart, mörkbrunt. Tänk brunt skinn, lite kolonialstil som möter åskblåa toner, kinesiskt porslin och med en känsla av Svenskt tenn. Mmm… jag är allt lite sugen på detta! Ska 2014 bli året? Tycker dock det varit svårt att hitta snygga kuddar inom denna kategori. Ofta blir det för kritvitt mot blått, så det känns för somrigt och lantligt, men nu finns vackra kuddar hos Lilla Villa Vita ! Textilier finns även hos Longcoast living, som även erbjuder vackert porslin i blått och vitt. På tal om porslin, så finns snart Spode hos My Habitation, det omåttligt populära varumärket med exempelvis porslinsserien Blue Italian med både koppar och tallrikar. Rörstrands serie Ostindia är även den mycket passande i stilen, finns hos Dukatbord.

Makalöst snyggt men svårt att få till. Det kräver bra, klassiska fina materialval. En dov ton på det blåa, så det inte sticker iväg utan med klassiska elegans varsamt möter det svarta, gråa och bruna.

STIL 3 – Välkommen brunt, välkommen natur

Jobba med neutraler! Här har jag fått in färgen brunt tillsammans med grått, svart och vit.

Mörkbruna möbler, lerkrukor, rustika material som möter upp den eleganta känslan i det blanka svarta. Detaljer av skinn och kuddar i skön mullvadston ger tyngd till inredningen (hade jag haft möjlighet och shoppat till denna stil hade jag köpt mer mörkbruna textilier och läckra askar och föremål med skinndetaljer och korgmaterial (se nedan). Djurmönster kan med fördel adderas till denna stil. Gudasnyggt!

Bilder och kollage Simplicity

Den här stilen är både klassisk, lyxig, naturinspirerad och harmonisk. Inget man tröttnar på. Risken är att den kan kännas murrig på sommaren, men då kan man med fördel lätta upp det hela med ljusare bruna toner och myyyycket vitt. Lite kolonial känsla, med palmer, snäckor och annat ”lätt”. Ahhh… så snyggt! Ni hittar fina saker hos Longcoast Living (kolla in exempelvis märket Balmuir), nätbutiken erbjuder även fina lampor, liksom My Habitation. Även en favorit som Oscar Clothilde och Svenskt tenn passar in under denna stil.

Så där kära ni! Hoppas ni blev inspirerade! Vad har ni själva för planer med era hem detta år?

Kram på er! Jannice