Årets inredninstrender enligt mig

Anna-Malin Abelsson Lindberg

I år fick jag skippa Formex då maken och jag just i detta nu faktiskt är på väg till Spanien för att gå på bröllop och semestra! Det var ganska så längesen jag missade Formex pressfrukost, jag brukar ta mig tid till det vår som höst. I år hölls pressfrukosten en dag tidigare i, alltså igår morse.

I dagarna har jag varit med i tidningen ”Hallå” som ges ut här i västra Skåne där jag blev intervjuad om Feng Shui och där jag även fick säga mitt om 2014 trender. Trots att jag inte hängt på Formex har jag här summerat det jag tror på under 2014 av det jag själv snappat upp från olika håll.

Sofistikerad elegans

Om man tittar på ett ord detta år som sammanfattar inredningstrenden så är det ordet: Harmoni!! ( feng shui har aldrig varit så trendigt *skratt*) Vi vill dagdrömma oss bort och göra våra hem vackra och ombonade.  En sofistikerad elegans bygger på smutsiga pasteller tillsammans med grått. Stilen kan både vara klassisk tillbakablickande eller framtida modern. Vi ser en ombonad elegans! Det har varit en tid där vi knappt sett gardiner. Nu vill vi ha gardiner, det ska kännas lyxigt. Materialen på textilierna är siden, sammet. Våra hem fylls åter igen med stoppade möbler, vi ser klädda stolar, mängder med kuddar, vackra sänggavlar. Tänk art deco, 1920 tal.

Simplicity

Det enkla i livet, leva nära naturen. En neutral färgskala (brunt, beige, grått) som kombineras med vitt och guld. Down to earth! Den kan vara rustik, men också diskret och lyxig.  Flätade korgmönster, papper och läder. Vi kommer se kaktusen som den hetaste växten. Inte någon krukväxt man hyllar inom Feng Shui då man menar att vassa växter skapar vassa människor. Men om ni gillar den och vill dekorera er hem med den, se till att undvika att ha den i badrummet eller sovrummet där man är som mest ”bar” och utsatt.

Deep flow

Havets känsla och färger. Årets färg tail går i turkost och denna färg kan vi se går vidare mot det blå hållet. Man vill ha en känsla av att befinna sig under vattnet. Tänk maritim känsla eller varför inte modern futuristiskt blått? Akvarellmålning, vackra föremål som snäckor, koraller, stenar…

Färgstarkt

Bilder lånade från Tapet Café, Nordsjö, Ferm Living och bloggen Inredningshjälpen

Mottrenden till det sofistikerade är den färgstarka etniska trenden. Inkamönster som möter indiska färgskalor som sedan samsas med det lekfulla vi kan se i afrikansk inredning.

Så där har ni årets stora trender som jag tror kommer få styra utbudet. Sedan vet ni säkert vid det här laget att jag är inte så förtjust i att prata om trender. Köpa nytt hela tiden, slit och släng samt ommöblering jämt och ständigt är inget som ger ro för själen. Jag vill att ett hem ska bygga på personlighet, att man ska älska sakerna runt omkring sig och att de ska följa den inredningsfilosofi man valt och passa husets själ. Likt som med kläder, vissa saker kan vara makalöst vackra, men man kanske inte passar i dem själv, då det är fel snitt eller fel färg.

Önskar er en fin torsdag! Snart dags för boarding och semester!

Kram Jannice

 1. Har du läsglasögon eller glasögon hela tiden Jannice? Fina bågar på dig annars !

  1. Jannice skriver:

   jag ser inte på långt håll, så jag har dem när jag kör bil, kikar på tv 🙂 och jobbar. kram jannice

   1. har numera lsglasögon själv men tyvärr räcker de ej till för datorn i tv-rummet kopplad till just tv-skärmen och det hade varit toppen men kanske jag får laga nya åt mig snart för den sakens skull, har dessa för läsande haft endast en vecka knappt och är så ovan med dem. @domiseva svarade dig också på Instagram 😉

 2. Taklampan i bilden under rubriken Simplicity är fantastisk – var kommer den ifrån?

 3. Bra spaning Jannice!
  Tyckte väl att jag kände igen mitt foto här i ditt inlägg, från Stora Trenddagen 🙂
  Saknade dig på Formex i onsdags, men det går fler tåg, snart är det ju Stockholm Furniture Fair.

  Önskar dig en trevlig vistelse i Spanien!

  Kram Anette/Inredningshjälpen

 4. Linda skriver:

  Du är så klok Jannice! Inte bara dina bilder utan din klokhet ger ett sådant lugn i själen! Njut av er resa och Spanienbröllop.
  Kraam

 5. Inte ”tail”, årets färg heter ”teal”.

  1. Jannice skriver:

   korrekt! T9 är inte bra ibland 🙂 kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..