Min hairmakeover

Ojoj vilket gensvar jag fick på gårdagens Instagraminlägg där jag visade före- och efterbilder på gårdagens hårfix! Så jag tänkte jag skriver om det här på bloggen, då ni är många som undrar och då jag mer än gärna delar med mig av världens bästa hårtips för oss med tunt skandinaviskt hår! Nu är det möjligt säger jag bara!!

Jag har alltid haft tunt fint hår. Jag äter en hel del mediciner vilket inte gör mitt hår till det bättre precis. För en tid sedan testade jag vanliga extensions med det slet oerhört på mitt tunna hår (Böddi varnade mig för detta innan vi satte i dem), men jag ville ändå ha testa. Så fick jag nys om denna produkt. Först läste jag om det i Hollywood, (ja inte ens J-Lo och Beyounce har sånt fint hår i verkligheten – vem kan man liksom lita på *skratt* – utan de använder denna metod) och sedan såg jag att det numera finns i Sverige och heter Hairtalk. Det är världens mest skonsamma extensionsmetod för man tejpar liksom på 4 cm långa rader med hår.

Jag är inte ute efter ett jättelångt svall eller någon ”Paradise hotel mundering” utan bara för att tjocka till det och hjälpa mitt slitna hår att se friskare ut och mer classy. Man behöver bara några rader rader där bak (SOM INTE KÄNNS JAG LOVAR) och voilá, sen är det tjockt!

Jag tror jag har 2 rader och någon enstaka slinga på sidan. Håret är 100% indiskt Remy hår och Fairtrade (tummen upp) vilket ger en grymt bra kvalitet och vilket innebär att man kan återanvända det. Så när ditt hår växt ut (låt säga 7 veckor) då kommer man bara till frissan och flyttar upp tejpbitarna med hårremsan den biten ditt egna hår växt. Alltså man behöver inte vila håret mellan insättningarna då det inte slits något. Det är garanti på håret i ett halvår och man får 7 olika produkter med sig hem från salongen (schampo, balsam, inpackning, borste, m.m.) som ger fukt och är bra för både ditt löshår och ditt egna hår som skyddas under tiden.

Tiden det tog att sätta in det? 1 fjuttig timma med klipp!!! Jag tog den kortaste längden, 25 cm, då blev det så här långt. Men jag klippte av det till den längsta längden jag hade på mitt hår när jag kom, och sedan blev jag så här fin!!!

Än så länge finns salongerna som gör denna metod lite utspridda i landet. Jag åkte till närmaste salongen som ligger i Hässleholm och som heter Headwig. Trevliga och duktiga Jenny är utbildad inom Hairtalk och tog väl hand om mig och gav mig nytt hopp om att få fint hår igen.

Så nu vet ni lite mer om hur ni kan förtjocka, eller förlänga ert hår. Priset varierar, första gången är ju alltid dyrast, men sedan har du ju ditt hår och då betalar du bara som vanlig frisörtimma att sätta om dem. Kanske vill du ha en rad för att tjocka till håret, kanske vill du ha ett långt svallande med fler slingor, priset beror helt på, men i längden blir det helt klart billigare än vanliga extensions (pluppar, ringar, lim etc) och framförallt skonsammare.

Bilder: Simplicity

Jenny och jag! Jenny har också några slingor Hairtalk i sitt hår. Det absolut bästa med håret är att det inte känns något (det förra jag hade slet och drog och kliade). Det är platt, så du behöver aldrig vara orolig att det syns, detta då även håret som man sätter i har en liten utväxt, så för dig med slingat hår, behöver du aldrig vara orolig för eventuell utväxt. Hur smart!?

Ja jag tror jag blivit beroende redan. Eller iallafall är jag makalöst glad. För man har kunnat åka till månen, men inte på ett skonsamt sätt löst problemet med ett tunt hår. Men nu så, nu sitter jag här på kontoret med tjockt blankt hår som jag är helt övertygad om är mitt egna. Hehe…

Så där mina vänner! Nu hoppas jag ni fått den information ni sökte. Ni kan läsa mer på Hairtalks hemsida om vilka salonger som utför metoden. Här nere i Skåne kan jag varmt rekommendera Jenny och salongen Headwig.

Detta får väl räknas som första inlägget när det gäller färg & stil som jag lovade att jag skulle börja så smått med igen!

Ha en riktigt fin torsdag!

Kram Jannice

Inköpsställen: Hela min outfit är från H&M. Boyfriendjeans, grå melerad t-shirt, och den gosiga vita jackan inhandlades i helgen! Allt nyss inkommet.