En Feng Shui analys

Bild: Sköna hem, Fotograf Rebecca Martyn

Tänkte att det var dags för en Feng Shui analys igen. Detta underbara kök i industri stil känns fräscht och modernt. Notera hur vackert det blir med den värmande kulören koppar till detta ganska så sterila kök. Bordsskivan i betong ger också en värmande effekt till rummet, som annars har en hel del vatten och metallelement i sig (vitt och svart). Därför är det extra viktigt att i en sådan här inredning jobba med färska örter, friska växter, korgar i trä eller brun kulör som ger värme. Att få in värmande metaller som koppar och mässing gör stor skillnad till trivseln än om det bara funnits kallt silver och rostfritt i köket.

Tänk också på att när man som här, använder mörk fog till ljust kakel, blir det en hel del mönster som kan uppfattas oroande – var därför ganska så begränsad vad gäller öppen förvaring. Men den mörka fogen lyfter också fram kaklet och bildar som en ram runt det, vilket gör att man ser alla kvadrater extra mycket – alltså en hel del kantiga former. Därför är det viktigt att mjuka upp med runda former och feminina saker. Exempelvis har man sköna runda genomskinliga stolar, men också en härlig vacker feminin bukett på bordet, samt runda burkar och brickor på köksbänken, och inte minst den runda stora Tom Dixon lampan över bordet som ger stor effekt och klassas som fokuspunkten i rummet.

Kram Jannice

 1. line skriver:

  Tyckte jag kände igen köket, har tillhört jimmy schöning! Gillar båda stylingarna 🙂 tack för fin blogg!

 2. Tess skriver:

  Hej Fina Jannice!

  Tack för en inspirerade blogg, speciellt för mig som just nu håller på att bygga om och renovera i här i London. <3

  Jag har en liten fråga runt Feng shui och ytterdörr. Vi har precis satt in en ny ytterdörr och funderar på om vi ska behålla den i trä eller om det är bättre att måla den vit? Blir det någon skillnad ur Feng shui synpunkt?

  Dörren öppnar upp mot en öppen planlösning kök – vardagsrum med vita väggar, vitt kök med svart stentopp och i övrigt typiska viktorianska detaljer (svart öppen spis, burspråk, stuckatur mm).
  Jag bifogar en bild här och du kan se mer av vårt projekt på min blogg – http://stureplan.se/bloggar/tess

  kramar från London!

  1. Hej!

   När det gäller feng shui så ska man gärna ha vattenelement vid ingången! Mörkt grått, mörkt blått, svart.. det är det allra bästa. I asien använder man även röda dörrar för att det symboliserar framgång. kram jannice

 3. anki skriver:

  du hade tuffa posters på drinkar tidigare i något repotage, från Malmö tror jag, var finner jag dom? tack för din fina sida

 4. Annika skriver:

  Jag tycker inte riktigt om det här köket, saknar en matta under bordet, tycket det höga svarta skåpet till höger känns för tungt och dominant och jag tycker det är lite för mycket och för plottrig förvaring på väggen. Kul med olika bilder att analysera och fundera över! Tack för din inspirerande blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..