Samarbete – Landskronahem

Bild:Martin Larsson

Jag får många frågor vad det gäller mitt jobb och vad det innebär att vara inredare och vilka arbetsuppgifter man kan få. Då jag har begränsad med tid och ork, så har jag bestämt mig för att satsa mest på bloggen, föreläsningar och företagsjobb. Ett roligt samarbete som jag arbetat med de senaste månaderna är med Landskronahem. De har över 4000 hyreslägenheter och där alla hyrestagare har möjlighet att använda sin fond och renovera sina lägenheter. Att välja luckor, golv, tapeter och andra tillval är en djungel, och har du inte kunskapen kan det vara svårt att få till. Därför har de anlitat mig till att dela upp och klassificera deras tapeter, kakel, luckor, beslag, golv m.m. i olika stilar. Jag har gjort två stora moodboards (som ni ser bakom mig på bilden) där en har klassiska val och en är mer mot New England/Lantligt. Sedan har jag delat upp stilarna ytterligare i mer specifika inspirationsmoodboards, där respektive kund kan ser hur de kan utveckla sitt hem. Stilarna som var mest populära av hyresgästerna blev:

  • Klassisk
  • Minimalistisk
  • Orientalisk
  • New England
  • Lantlig
  • Romantisk

Alla stilar ovan har fått sina moodboards!

Visst är det klokt av Landskronahem att jobba på detta vis?! Mervärde för kunderna, stor hjälp för de anställda och övriga medarbetare, samt att resultatet blir ju betydligt mer hållbart på det här sättet. Mitt samarbete med dem kommer att fortgå, där jag kontinuerligt ger inredningstips till hyresgästerna via deras hemsida och nyhetsbrev och uppdaterar stilar och moodboards!

Så där har ni ett av mina jobb som är i fokus just nu. Idag är det ju fredag vilket innebär mammaledig dag. Lilleman och jag tar som vanligt en tur till lekparken, mataffären, kanske zoo för att kika på djuren. Ikväll ska vi till goda vänner på middag så det ska bli extra trevligt!

Vi ses imorgon igen! Då beger jag och maken oss på SPA tillsammans med bror och svägerska. Mamsen och pappsen gav oss det i julklapp. Vart?! Det får ni se imorgon!

Kram på er, Jannice