Skapa en enhetlig känsla

Vackert och finstämt hemma hos inredningsstylisten, Katrine Martensen-Larsen. Dotter till grundaren av Tapet Café så man förstår ju vart hon fått sin känsla för stil ifrån. I underbara ickefärger har hon skapat ett varmt personligt hem där rummen smälter in i varandra. Älskar sådana här inredningar. Ett skönt flow och där tingen får tala men på ett varsamt sätt.

Bilder: Mikkel Adsböl – Bo Bedre

För att ytterligare trycka på vikten av att färger, träslag och stil man valt bör hålla ihop i ett hus, gjorde jag kollage av bilderna för att visa hur vackert det är när allt blir samstämmigt. Vi tröttnar inte lika fort i sådana här miljöer och harmonin i inredningen blir mer hållbar. Makalöst vackert!

Så mitt tips till er idag blir:Ta fram kameran där hemma. Fota rummen i helhet, fota det du tycker om när det gäller stilleben och det du inte tycker om. Sätt ihop bilderna i ett kollage. Då är det lättare att se vad det är som sticker ut. Vad du inte tycker om. Vilken miljö, stil, färg du behöver ändra för att skapa samma känsla som i övriga rum.

Nä, nu ska jag snart ta bussen ner till stationen, och hoppa på tåget till Kalmar. Ikväll föreläser jag på Kalmar Slott om  ”Personlige inredning” och det ska bli så kul att träffa några av er. Lova mig att ni kommer fram och säger hej!

Om ni vill höra min ljuva stämma (läs bonniga småländska) kan ni slå på Radio P4 Kalmar ca 12.20 idag, för då blir jag intervjuad Intressant med mobiltelefon, tåg, täckning och radio. Kan bli ett roligt inslag i vardagen.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice