ANNONS

Garderobsrensning!

/

I veckan blev jag intervjuad av Aftonbladet när det gäller rensa i röran och skapa ordning i hemmet. En artikel som kommer i Aftonbladet Söndag lite längre fram i april. Nu är just den tiden på året då vi gärna rensar våra garderober.  För några veckor sedan började jag rensa i min och snart hade jag tänkt lägga ut plaggen till försäljning på Instagram. @addsimplicity. Det är ju så mycket man inte använder som bara hänger där och som kan bli perfekt till någon annan.

Vägen till någon slags stil måste alltid föregås av en djupdykning i garderoben. De flesta kvinnor har nog 80 procent ”hyllvärmare” och använder endast 20% av kläderna de äger! Idag hade jag tänkt ger er några tips inför vårens garderobsrensning.

  1. Avsätta tid. Bestäm i kalendern redan nu när du ska göra det.
  2. Nästa steg är att riva ut allt! Precis allt ska ut på sängen, eller någonstans där du har gott om plats.
  3. Dela upp i högar SPARA, SÄLJ, SKÄNK, SLÄNG (är det något du är osäker på lägg det i en kartong, skriv ett datum om 6 månader och gå tillbaka till plaggen då och bestäm dig)
  4. Du behöver inte prova allt du äger, men om det är några kläder du känner dig det minsta osäker på eller om det är några plagg du inte använt på länge, prova då hur det känns när du väl bär dem. Ofta är det då lätt att avgöra vilken hög det tillhör.
  5. Tillbaka med det du vill behålla i garderoben. Färgkoordinera plaggen i garderoben, då blir det lättare att kombinera. Köp likadana galgar som ger ett snyggt och proffsigt intryck och kan göra vilken trist liten garderob som helst inbjudande.
  6. Skriv ner det du behöver inhandla för säsongen i en liten anteckningsbok eller i telefonen som du tar med när du ska shoppa. Är det en ny vit skjorta du behöver? Brunt skinnskärp? Eller saknar du kanske en topp som matchar favoritkjolen? Allt ska noteras och dessa köp ska sedan leda till att kläderna i garderoben används mer och att du skapat fler kombinationsmöjligheter.

Ett bra lördagsgöra kanske? Så här ser min walk-in-closet ut tom!

När plaggen är på plats! Nedan ser ni hur den såg ut när vi flyttade in?

Tänk vad lite puderrosa färg och en go heltäckningsmatta kan göra!!

Önskar er en fin dag!

Kramar Jannice

14
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00