Dukning Lexington

I samarbete med Lexington har jag fått äran att titta på deras nya vårkollektion, samt göra min tolkning och styling på en dukning. Känslan jag ville förmedla var elegans, luftig lätt sommar, sol, salta bad utan att för den skull kännas sommarhus. Jag ville få in varumärket inne i våra hem och inte ute på en veranda.

Våran mullvadsgrå tapet på väggen fick jorda känslan, och ge tyngd till de annars ljusa färgerna. De blå kulörerna ger en känsla av hav och träet i de vackra bastunderläggen mjukade upp och värmde det kalla blå. Blommor i vitt blandat med böljande grässtrå och koraller i olika former, skvallrar om sommar men ger också en extra elegans till dukningen.

När jag gör en dukning försöker jag alltid först skapa ett tema, sedan utgår jag ifrån de 5 elementen inom Feng Shui. Här finns elden i form av tända ljus. De blå tonerna samt korallerna står för vatten, liksom glasen. Träet finner man i buketten på bordet och i servettringen, samt i bastunderläggen. Metall i serveringarna, de runda formerna på bordet och i den vita färgen. Väggens kulör tillhör jordelementet och något som ofta glöms i blåvita stylningar, men ack så viktiga för att skapa tyngd och värme.

På mitt sideboard i matsalen byggde jag upp ett stilleben med vackra produkter som alla gifter sig fint med dukningen och som späder på känslan från bordet ännu mer.

En hjälpreda hade jag också! Som inredare och stylist blir man helt till sig när jag såg honom stå där och pyssla med dukningen i sina söta hängslebyxor och passande skjorta. Så med en hatt i högst hugg och snabba foton fick jag tillfället förevigat. Inte helt lätt att få de där små att sitta stilla.

Glasen är en av mina favoriter från Lexington. Vackra, med tyngd och både sköna att dricka ur och att hålla i.

Bilder: Simplicity

Porslinet är från Rörstrand och heter Ostindia. Om du vill ha fler av mina tips har Lexington gjort en intervju med mig som du hittar HÄR.

Önskar er en fin start på denna påskvecka! Antar att ni är många där hemma som är lediga och njuter av nära och kära. Här blir det kort vecka, men mycket som ska jobbas undan innan dess.

Kramar Jannic

Inköpsställen: Koraller, My Habitation. Snäckbollar och den vackra kinesiska urnan från Longcoast Living. Matta, Åhléns. Porslin och bestick, Dukatbord. Resten från Lexington.

Inlägget är i samarbete med Lexington.