Dukning Lexington

I samarbete med Lexington har jag fått äran att titta på deras nya vårkollektion, samt göra min tolkning och styling på en dukning. Känslan jag ville förmedla var elegans, luftig lätt sommar, sol, salta bad utan att för den skull kännas sommarhus. Jag ville få in varumärket inne i våra hem och inte ute på en veranda.

Våran mullvadsgrå tapet på väggen fick jorda känslan, och ge tyngd till de annars ljusa färgerna. De blå kulörerna ger en känsla av hav och träet i de vackra bastunderläggen mjukade upp och värmde det kalla blå. Blommor i vitt blandat med böljande grässtrå och koraller i olika former, skvallrar om sommar men ger också en extra elegans till dukningen.

När jag gör en dukning försöker jag alltid först skapa ett tema, sedan utgår jag ifrån de 5 elementen inom Feng Shui. Här finns elden i form av tända ljus. De blå tonerna samt korallerna står för vatten, liksom glasen. Träet finner man i buketten på bordet och i servettringen, samt i bastunderläggen. Metall i serveringarna, de runda formerna på bordet och i den vita färgen. Väggens kulör tillhör jordelementet och något som ofta glöms i blåvita stylningar, men ack så viktiga för att skapa tyngd och värme.

På mitt sideboard i matsalen byggde jag upp ett stilleben med vackra produkter som alla gifter sig fint med dukningen och som späder på känslan från bordet ännu mer.

En hjälpreda hade jag också! Som inredare och stylist blir man helt till sig när jag såg honom stå där och pyssla med dukningen i sina söta hängslebyxor och passande skjorta. Så med en hatt i högst hugg och snabba foton fick jag tillfället förevigat. Inte helt lätt att få de där små att sitta stilla.

 

Glasen är en av mina favoriter från Lexington. Vackra, med tyngd och både sköna att dricka ur och att hålla i.

Bilder: Simplicity

Porslinet är från Rörstrand och heter Ostindia. Om du vill ha fler av mina tips har Lexington gjort en intervju med mig som du hittar HÄR.

Önskar er en fin start på denna påskvecka! Antar att ni är många där hemma som är lediga och njuter av nära och kära. Här blir det kort vecka, men mycket som ska jobbas undan innan dess.

Kramar Jannic

Inköpsställen: Koraller, My Habitation. Snäckbollar och den vackra kinesiska urnan från Longcoast Living. Matta, Åhléns. Porslin och bestick, Dukatbord. Resten från Lexington.

Inlägget är i samarbete med Lexington.

 1. Eva skriver:

  Så snyggt! Vart kan jag hitta den fina tapeten? Glad Påsk!

 2. Herregud, så fint. Du är så himla duktig. Lyckliga du som får jobba med Lexington. Vad är det för kulör på den där mullvadgråa färgen, är sugen på den. Glad påsk och kram till dig // Gunilla

 3. Bara sååå himla snyggt!!
  Gillar att du skriver i alla inlägg vart allt kommer ifrån:-)
  O jag fyller min pinterest till bredden med inspo:)
  Ha en fin dag!
  Kram Anna
  Ekenäsliv

  1. tack söta du 🙂 hoppas allt är bra med dig. kramar jannice

 4. Hur tänka när det gäller val av metaller i ett rum? Guld, mässing, silver, koppar? Kan man blanda? får beslutsångest många gånger.

  1. Hej! Jag tänker som med kläder, smycken väskor och bälten på kroppen. Att det lätt kan bli rörigt om man inte kan hantera det. Jag går hellre på en metall än blandar för att undvika ett plottrigt intryck. Sedan kan man ju kika på behöver jag värme i inredningen, ta mässing, jorda den – ta koppar, eller silver som ger ett kallare intryck. kram jannice

 5. Ida skriver:

  Supersnyggt! Du är grymt duktig. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..