Förvaring – garderob

Här har ni en Feng Shui konsults bekännelser. Japp, så här såg det ut när vinter och sommarkollektionen fick samsas i en enda röra. Men förra veckan bestämde jag mig för att rensa i vår hall. Packade undan våra vinterjackor, vantar, mössor och skor. Vi är många av oss tror jag som inte har stora förvaringsmöjligheter så därför tänkte jag idag ge tips på smarta förvaringslösningar.  

Forvara.se hittade jag perfekta vacuumpåsar och annan förvaring som underlättar här hemma. Jag hade redan lådor i plast från Ikea som jag placerade den största vacuumpåsen i. Obs! Tvättat eller vädrat jackorna först! Sedan la jag i våra vinterjackor, makens skidkläder, vantar, stickade halsdukar och vintermössor även min pälsmössa. Så här såg det ut innan jag tog fram dammsugaren och sög ut luften. Och efter… 

Voilá!! Fick till och med plats med lite ovanpå toppen innan jag bar ner plastbacken ner i källan. Efter jag putsat och ”fettat in” våra skor och stövlar blev det även en plastlåda för dem. Hur bra är det inte!? Perfekt om du ska förvara i ett utrymme där du är rädd för mal, fukt, källar- eller mögeldoft. 

Två av mina kappor valde jag att förvara i garderoben på ovanvåningen då de bör hänga rakt. (Ja jag rättade till kappan efter kortet var taget *skratt*). 

Om jag blev nöjd!? Oh ja, snyggt rent och plats för sommaren och alla lätta plagg. Love it! Vår hall är inte optimal, men tillsvidare har vi gjort det bästa av utrymmet, men tanken är ett platsbyggt system i så fort torktumlaren åker ner i källaren till en efterlängtad tvättstuga. Men så länge… kör vi ordning och reda i det vi har, det blir så mycket roligare och trevligare då!

Bilder: Simplicity

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

 1. Vad bra det blev:). En helt annan fråga; vad är det för belysning du har till erat träd i trädgården? Och hur många lampor?

 2. Ja, jag förstår att du är nöjd:)))) Det hade jag med varit, som den vän av ordning o reda jag är;-)
  Men vår hall är inte favoritområdet här hemma. Yttepytteliten och bara en smal garderob.. Drömmen är att vi ska bygga ut och få en större entré en dag 🙂
  Ha de gott!
  Kram Anna
  Ekenäsliv

 3. Tina skriver:

  Tack för inspirationen!! Också roligt att få se mer utrymmen/rum i ert fina hus.

 4. Bra där, man kan aldrig få för många tips på de bästa förvaringslösningarna gällande sina kläder och skor. Nu måste jag hem och börja använda de där vacuumpåsarna jag köpte för ett tag sen.

 5. Det här var roligt att se, fick massor av inspiration av denna ”enkla ” rensning och förvaringslösning i hallen 🙂
  Det är så himla lätta att falla in i nån slags o-ordningskoma ” när man inte har den optimala lösningen på sin förvaring, därför gillar jag extra mycket dina ord ; ” – ordning och reda i det vi har ” Suveränt !!!
  Precis den knuff jag behövde för att rensa i just garderoberna i hallen 😉
  Kram, önskar dig en trevlig måndag !!
  Monica i Rom

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..