Är du varm eller kall?

Bild: Simplicity

Fredag och lite färg och stil här på bloggen.

Visste du att du ganska så lätt kan ta reda på om du är kall eller varm i dina färger genom att:

  1. Titta på din ton i huden. Går den åt det blåa, rosa hållet är du kall, är den mer röd, gulaktig eller olikfärgad, är du varm.
  2. Ögonen, är de kallt isblå, klarblå, gråblå eller grågröna är du kall. Är de mer mot turkos nyans, olivgröna, brunröda är du varmare. Bruna mer åt mörkt svart är du kall.
  3. Ditt hår, drar det mer åt det guldiga, varmbruna eller röda hållet är du varm. Är det askblont, råttfärgat *ler*, mörkt chokladbrunt, koppar eller svart är du kall.

Lägg ihop och använd dessa som verktyg för att se vad du drar åt. Är du exempelvis kall i dina toner blir du konturlös och nästan lite rund i ansiktet om du tar på dig en sjal i aprikos eller korall. Om du däremot är varm och tar på dig någon kall färg som isblå, blir du nästintill glåmig och upplevs äldre.

Ovanstående är också bra att använda om du exempelvis vill veta vilka slingor eller vilken toning som passar dig bäst. Har du både varm hudton och varma ögon ska du förstås göra lite guldigare slingor. Jennifer Aniston är varm, liksom prinsessan Madeleine.

Har du mörkt hår, kall hudton och isblå ögon är en kall auberginton i ditt hår superfint, eller varför inte korpsvart som Courtney Cox, som är kall i sin färgskala…. 

Liksom Kronprinsessan Mary, med porslinsfärgad hy och kall brun ton på håret, men rouget här känns i min smak är lite för varmt, tror dock det är fotografen som dragit i kontrasterna så det ska glimma ihop med kristallkronan, för den här damen gör sällan ett felsteg när det gäller kläder, make-up och hår.

För att förtydliga, repetera dina färger i dina kläder. Klä dig kallt om du är kall vice versa. Glöm inte att tänka på kontrasterna. En ljus person klarar inte lika stora kontraster som en mörk. Med andra ord, Courtney Cox kan ha starkare färger på kläderna än Mary, även om de båda är kalla.

Lite tips från färg och stilcoachen denna morgon som själv håller svala toner.

Kram Jannice