Nationaldag & trädgårdsrundan

Idag börjar trädgårdsrundan här i Skåne. Runt om finns öppna trädgårdar att kika in i och inspireras av. Nej, vår trädgård är inte med, men jag passar på att bjuda er på lite bilder som jag tog igårkväll!

Tänkte passa på att tipsa er om att Jenny med butiken Blackballoon har pop-up-store i sin trädgård fre-sön klockan 10-17. Så idag tar jag med maken och lilleman och åker dit (Flugsnapparegatan 1, i Helsingborg). Kikar in i deras fantastiska trädgård, kollar in deras sortiment i sin rätta miljö och förmodligen blir det även lite shopping. Det brukar sluta så.

Det perfekta med vår trädgård är att den är så lagom stor, avgränsad med ett staket så lille Bosse kan strosa runt fritt. Och han nöjer sig med en runda då och då, ligger under skuggan av äppelträdet, men mestadels sitter han i öppna sovrumsfönstret och blickar ner. Gulle! 

Nu är det frodigt, grönt och jag har vattnat som en galning! Dags för lite blåkorn är det också, det där är jag dålig på att komma ihåg. *notetoself*

Mjuka linjer och gångar, inga raka kanter, och lagom yvigt men ändå ordnat. Det är vår melodi i trädgården. Hyfsat lättskött då vi har tätt med växter och inte så mycket land att ”rensa”. 

På utsidan av staketet har några blommor stuckit ut från vår underbara klematis. Den cerise färgen är så fin till vårt grågröna staket.

Bilder: Simplicity

Många frågar mig om dessa träden med vitrosa blomblad, de heter ecalyptusvide och är ljuvliga!

Önskar er en fin nationaldag! Efter vår trädgårdsrunda ska vi fira dagen med fin dukning, varmrökt lax, färskpotatis och jordgubbstårta! Mums!

Kramar Jannice

PS. För er som undrar har vi haft en trädgårdsarkitekt som jag varmt kan rekommendera. Bästa investering vi gjort! Hon heter Karin och ni hittar henne här. DS.