En oas av harmoni

Idag tänkte jag bjuda in er till en magnifik trädgård i ljuvaste harmoni.  Med flertalet sittplatser och rum som inbjuder till vila, samtal, avkoppling och middagar. En favorit i repris. Välkomna in i min mammas och pappas vackra trädgård.

Det lille gårdshusets vägg har fått agera vägg till en egenbyggd ”hacienda”.

Här finns en öppen spis för svalare kvällar, eller en skön plats för avkoppling och en tupplur mitt på dagen. Här finns det gott om stilleben, vackra rostiga föremål som gifter sig fint med tegelstenarna på huset. Den här trädgården är så mycket Feng Shui som det bara kan bli. De fem elementen är välrepresenterade. Teglet som tillhör jordelementet. Den svarta accentfärgen som tillhör vatten (även en del vatten finns i form av dekoration), den gröna växtligheten som blir trä, metallen i det rostiga föremålen och det ljusgråa singlet, samt deras fönster som är vita (syns inte här), och så eldelementet som finns i växter men framför allt belysningen runt om i trädgården.

Att ställa små bord runt omkring i din trädgård med vackra föremål, krukor eller något annat som du tycker är vackert, är ett bra och enkelt tips för att göra din trädgård personlig.

Jag älskar blandningen som min pappa planterade i år av penséer. Lila ihop med den ljusa intensiva blå färgen. Hur snyggt är det inte till teglet? Varandras komplementsfärger. Twelve points! Jord möter vatten!Och på tal om husfasader, här ser ni en fantastiskt fin kombination med jorden, de vita fönstrena som tar upp murbruket, de svarta kontrasterna. Växter som ger metall och eld.

Överallt finns vackra blickfång och gångar! Här in till grannen, som är inredare och har en underbart fin trädgård hon med.

Ner till vänster döljer sig en av uteplatserna. Monét. Här sitter man under valnötsträdet, i svalka när solen steker. Sippar på ett glas kallt vitt vin och njuter av solens strålar som silas genom valnötens bladverk.

Dessa bilder togs i början av juni. Nu blommar en hel del vackert röda dahlior och andra växter som ger färg till trädgården.

Bilder: Simplicity

Hoppas ni fick njuta av trädgården lika mycket som jag gör när jag är där. Älskar lugnet, färgställningarna men framförallt alla uteplatser (då har jag ändå inte tagit med två av dem. Det finns alltid någonstans att koppla av, leka med Charlie, gunga, bara sitta och titta rakt ut mot de milsvida åkrarna och böljande fälten.

Önskar er en fin dag! Här blir det en sväng ner till vattenskidklubben och byns Hamnfest! Vi var där till 23 igår och lilleman älskar ståhejet och alla kompisar och aktiviteter som är där.

Kram på er, Jannice