Lycka

Bild: Simplicity

Så här i slutet av semestern (har dock en vecka kvar) vill jag gärna tänka över höstens planering. Reflektera över vad jag vill åstadkomma, vad jag har för mål med både privatlivet och på jobbfronten och vad 2014 gett mig så här långt.

Jag älskar känslan av att börja om på nytt! Känslan av att ha oskrivna blad framför sig. Nya utmaningar och roliga uppdrag.

Igår skrev jag ett inlägg på Instagram efter att ha hört Christian Falks sommarprat.  Ibland blir jag nämligen matt av  den ytlighet bloggvärlden och sociala medier förmedlar,  där det verkar vara en tävlan i vem som är lyckligast, vem som har vackrast hem, finaste kläder och bästa semestern. Hans program fick mig verkligen att fundera över vad som viktigt och jag blev ännu mer övertygad om att förmedla en djupare dimension till inredning och välbefinnande med Feng Shuins verktyg här på bloggen.

Läste en artikel i Expressen om det här med lycka och forskningen visar att lyckliga personer har några tydliga saker och tänkesätt gemensamt. Ett intressant inlägg i debatten och några bra punkter att reflektera över denna söndag och inför höstens planering.

1. Återhämtning Inte så att de tänker på det, men de hittar tid för att varva ner. Det kan räcka med fem till tio minuter om dagen. Att sitta ner och fundera, vara närvarande i nuet en kort stund eller ta en promenad gör att stressen släpper. 2. De lever efter sin egen sanning Vad är det som gör just dig lycklig, gör det. De bryr sig mindre om vad andra tycker, utan känner efter själva. Vad vill jag, då gör jag det. 3. De varvar ner Batterierna måste laddas. Det handlar om att ta ledigt ibland, bryta rutiner och ge sig ut på små äventyr. Det ger nya perspektiv och ny energi på ett positivt sätt. 4. De säger vad de tycker Det är lätt att oroa sig över vad andra ska tycka eller vad man själv borde tycka. Men att säga ja till saker man själv inte vill eller tycker tynger själen. Det går inta att vara alla till lags, men det går att vara sann mot sig själv. 5. De släpper ut inre spänningar Att gråta behövs ibland eller att släppa ut lite inre ilska. Det är viktigt att inte låsa in känslor. Att göra det under en längre period gör att trycket blir för stort och det rinner över. Bättre att släppa ut lite ånga då och då, för att sen gå vidare. 6. De omger sig med stödjande vänner Vi är sociala varelser och behöver tillhöra en grupp. Nyckeln till att hitta dem är att själv vara en stödjande vän. Sen brukar resten falla på plats. 7. De uttrycker tacksamhet Genom att fokusera på vad man har som är bra, som exempelvis mat på bordet, blir det lättare att le. Då fokuserar vi på det positiva och inte på det som skulle kunna stressa oss. Genom att vara tacksam för det vi har känns våra liv rikare. 8. De ser tillfället Allt går inte att planera.

Ibland händer saker som både är frustrerande och gör oss ledsna. Men att vältra sig i elände gör ingen gott. De tänker i stället: vad kan jag lära mig av detta. 9. De fortsätter att lära Hela livet är en resa. När du tror att du har räknat ut något, förlorar du också möjligheten till att göra misstag. Misstag gör att vi kan lära oss ännu mer. Därför är det bra att känna på att vara eleven eller nybörjaren.

Källa: Huffington post

Stor kram i sommarvärmen, här har vi fortfarande inte fått något regn och solen fortsätter skina med sina varma strålar. Idag är det lycka för mig.

Jannice