Ikeas nya serie Ryssby

I oktober lanserar Ikea en ny kollektion som heter RYSSBY. Kollektionen hämtar influenser från hantverkstradition och folklore; många av produkterna är utsmyckade med vackra mönster av blommor, fåglar och geometriska figurer. Möblerna i kollektion är nätta och flexibla vilket gör att de fungerar utmärkt i hem med begränsat utrymme.

RYSSBY är en modern tolkning av folklore från olika delar av världen, vilket är just det som gör att kollektionen uppfattas som traditionell och samtida på samma gång. Det är en tillfällig kollektion som säljs i begränsad upplaga på alla IKEA varuhus i Sverige med säljstart: 3 oktober 2014

 

I kollektionen hittar du allt från nattduksbord och rumsavdelare, till mindre föremål som förvaringslådor i metall och vacker keramik. I RYSSBY ingår också textilier; kuddfodral, gardiner, överkast och mattor – många av dem tillverkade av linne.

Alla delar i kollektionen bör ses som objekt som hör ihop, men fungerar även som solitärer. Här ser ni en bild över hela sortimentet.

Pressbilder från Ikea

.

Mina personliga favoriter är det lilla svarta nattduksbordet/skåpet, de två väggskåpen, det stora till köket och det lilla till allrummet!? Vägghyllan som är perfekt dekoration istället för en tavla. Den gröna pallen hade varit dunderfin i Charlies rum. Favorit är också mattan som skulle vara perfekt i en hall för den som önskar ett pampigt välkomnande.  Den svarta vikväggen, porslinet, brickan och glasburkarna .

Fin dag till er alla!

Kram Jannice

 1. Läste att inspiration till kollektionen bl a kommer från rysk folklore. Därav namnet Ryssby. Jag känner till två orter som heter Ryssby, ett i Kalmar län och ett i Kronobergs län. Är själv delvis uppväxt i Ryssby utanför Ljungby. Namnet har inget med Ryssland att göra. Det är ett gammalt bynamn och härleds til ryd, rydja eller röja. Man röjde mark där för att kunna odla. Sedan kom bosättningen successivt. Där fanns inga ryssar.

  1. Jannice skriver:

   Det är från ikeas egna pressmaterial. så det är inget jag själv knåpat ihop 🙂

 2. Ami skriver:

  Tack för den fina översikten! Nu gäller det bara att ta sig till IKEA:)

 3. Himmel va snyggt!!! Jag gillar det verkligen!
  Skåpet hade passat i tösens rum och jag gillar även sängborden 🙂
  Ha en fin onsdag!
  Kram Anna

 4. Tina skriver:

  Fick nys om Ryssby under gårdagen och blev helt såld! Kan tänka mig att det blir rusch till IKEA- varuhusen när den släpps:). Vikväggen är en favorit. Jättebra översikt på hela kollektionen-Tack för det:)!
  Önskar sig en fin dag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..