Formex 2014 Höst

Först och främst tusen tack för alla grattishälsningar, fina kommentarer och mejl. Ni är underbara!!!

IMG_5444.JPG

Tidig morgon och jag är på plats här i Älvsjö på Formex. Jag tänkte att vi börjar med en kort resumé om höstens trendtema Soft Nordic, där stilen är ren och avskalad. Inredningen går i milda mättade pasteller, formerna är bulliga med mjuka rundade hörn. Känslan är mjuk och behaglig och speglar en enkel, medveten och funktionell livsstil som känns ny och optimistisk samtidigt som den har tydliga retroreferenser. Man talar om en andra våg eller en pånyttfödelse av skandinavisk designs storhetstid från 1950-talet.

Färger
Fortsatt mycket rosa och pasteller, men tonerna är mer mättade i jämförelse med färgskalan i Formex förra trendtema Day Dream. I höst dominerar varmrosa, blekrosa, aprikos, rostbrunt, indigoblått och flera nyanser av grått. Precis det jag såg en hel del av på mässan i Milano i april.

Material
Ljusa matta träslag, exklusiva material som naturgarvat skinn och natursten, mjuk värmande ull, återvunna material, glas och lackade ytor och gyllene metaller är fortfarande stort. Även marmor hänger kvar, men vi ser den i grönt, mörk granitgrå och brunt.

Former
Bulliga, mjuka med rundande hörn. Överdimensionerade proportioner, kuddar och sitsryggar med stora klädda knappar. Uttrycket modernt lekfullt och stilen klädd och mer elegant!

Häng med mig på Formex under hela dagen! Det är här ni ser nyheterna först!

Kram Jannice

 1. Pia skriver:

  Jag undrar också var den fina kavajen är ifrån?
  Stort grattis till bebisen!

 2. JennyÅ skriver:

  Tack för fin uppdateringar, Jannice!!! För oss som inte kan åka dit.
  Och stort grattis 🙂
  Kram,
  Jenny

 3. Isabell skriver:

  Vad roligt med utökad familj to be 🙂 Lycka till!

 4. Annika skriver:

  Hej! Undrar också varifrån din kappa kommer – väldigt elegant!

 5. Hej! Grattis till bebisen!! Jag undrar vart din outfit är från? Behöver nåt snyggt och stilrent till jobbet som magen får plats i. Jackan var också fin!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..