Enkla badrumstips!

Blanda gärna in varma metaller så som mässing i ditt badrum. Istället för korg är detta ett perfekt sätt att bryta av ett annars svart och vitt badrum. Här hade jag valt ett svart toalettlock för att ge kontrast och hämta hem det svarta. Enkelt sätt att förnya ditt badrum!

Dekorera med en vas med blommor och några tavlor och vips blir genast toaletten eller badrummet en mysigare plats. Vi glömmer ofta väggarna i dessa rum! Med fina hyllor till förvaring, eller med uppsatta tavlor och speglar blir känslan en helt annan.

Kaffebönor i en plastlåda eller glasskål för att hålla penslarna på plats! Både smart, snyggt (jordar det annars kalla och kala badrummet) och så luktar det ju gott också.

Samla dina små stilleben på en bricka. Enkelt att flytta och ett bra sätt att förvara dina småpryttlar utan att vara rädd för att det ska ramla ner i handfatet eller på golvet.

En vacker tvålpump, här av Lena Bjerre kan sätta stilen på hela badrummet. Tänk efter vilken stil du vill uppnå. Modernt, grafiskt, klassiskt, romantiskt eller lantligt? Den här ovan ger med sitt uttryck en elegantare känsla och flirtar lite med mönstret från Chanelväskan 2.5.

Byt ut ditt gamla golv till en linoliummatta med Marockanskt mönster, och badrummet blir som nytt!

En äkta matta eller i alla fall en äkta-matta-känsla, gör rummet pampigt och mjukt att gå på. Inga problem om det blir blött. Det finns att köpa liknande mattor på metervara eller som dörrmatta, vilket tål att bli blött om du skulle tycka det är lyxigt att lägga en finmatta i badrummet.

Enklaste knepet av dem alla! Lyxiga handdukar! Just nu tycker jag Åhléns har prisvärda av märket Vide. Sköna mjuka i lyxig tjock kvalitet och i en vacker färgskala. De ovan är från Garnet Hills.

Haha… underbar! Nu tillhör jag den lyckligt lottade skaran där detta faktiskt inte är ett problem hemma, MEN den är ju stört skön! Vet inte vart den finns att köpa men man kan ju enkelt köpa klisterbokstäver på Panduro och göra det själv.

Det var mina enkla och relativit billiga tips på hur du med enkla medel kan förnya ditt badrum eller toalett. Ett före och efter på vår eget badrum kommer framöver.

Fin lill-lördag till er alla!

Kram Jannice

 

 1. Jessica skriver:

  Hej! Kanonsnyggt som alltid!
  Vi har flyttat till 70-tals hus med gula tapeter i badrummet som ligger i morgonsolläge.
  Badrumsrenovering lär dröja ett tag. Vad kan jag bryta av med för färg i badrummet?
  Må så gott o grattis till bebisen i magen!
  Kram Jessica

  1. Jannice skriver:

   krispigt vitt och olivgröna toner? kram jannice

 2. Anna skriver:

  Hej!
  Alltid lika kul att läsa dina tips!
  Vi har just köpt hus och kommer få ett nyrenoverat badrum med alla typer av blått klinkergolv. Marinblått, turkost och ljusblått mixat med vitt. Eftersom det är nygjort vill vi inte riva ut detta, men vi är inga ”blåa” typer. Har du något bra tips på vad vi kan hitta på?
  Tack på förhand /Anna

 3. Tina skriver:

  Väldans fin inspiration!! Bild nr.2e underbar och gav mig idéer till min egen minitoalett. Älskar hyllplanen ovanför toastolen samt de svartvita fotona. Tack för ditt gedigna arbete här på bloggen!
  Kram på dig:)

  1. ...Aa skriver:

   Jag gillade med bild nr 2. Det här med hyllor ovanför, varför har jag inte tänk på det förut? =)
   Supertips!

 4. Att hänga bilder i badrummet är väl inte helt oproblematiskt med tanke dels på fuktigheten som blir i badrum, dels att man måste göra hål i väggen. Och är det helkaklat gör man ju inte gärna det… Att ha saker på en bricka är väl också bra … om man har någonstans att ställa brickan. Vi har inte alla jättebadrum tyvärr. Om ytorna saknas, vad gör man då?

  1. Det är för mig oproblematiskt att hänga bilder så länge dom är inramade/bakom glas i badrummet då vi har ett välventilerat sådant. (och barn som skvättar högt upp efter väggarna) Lite konst gör sig fint i den miljön. Vi har bara en paxfläkt som drar men det räcker för att vi ska kunna pynta väggarna, ett normalt ventilerat badrum ska inte vara något problem att pynta i! Göra hål i väggen är inget man behöver vara rädd för. Hänga upp en tavla precis i duschen gör väl ingen ändå? Det går ju att göra enligt branschreglerna så kan man känna sig lugn vare sig man har väv, våtrumsmatta eller kakel. Vi har borrat, gipspluggat, och fyllt med klister/silikon och sedan skruv. Funkar utmärkt bra. Vi har flera väggar i vårt badrum.. med både panel och kakel. Vi har konst på båda. Med tavlor på väggen har vi dessutom fått bättre akustik, det låter inte så ”kallt/ekar inte” där inne. Borra i kakel är inget problem tycker jag, det går ju byta ut motivet i ev tavla så man behöver ju inte flytta runt sina upphängda saker om man tröttnar. = Inga nya hål. Själv byter jag gärna motiv i badrummet efter årstid. Skulle man ångra sitt hål går det att laga, fylla och få en precis lagning i samma kulör som kaklet. = ”Osynligt” hål. Kan man inte fixa själv finns hantberkare. Saker på en bricka är väl också bra.. men har man inte plats så har man inte. Saknar du ytorna får du antingen skippa brickan eller bygga ut badrummet. Märklig fråga som jag väljer att svara på / 10 kvm badrum har vi.

 5. JennyÅ skriver:

  Jättefina tips! Som alltid 🙂
  Mittlifjennyaberg.blogspot.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..