Kalklitir på kontoret

Förra veckan fick vi besök av Hjörtur på Kalklitir. En vit vägg ganska så trist, utan kontraster skulle få en härlig blå färg, Cobalto på Annikas kontor. Hjörtur var där för att visa färgen som nu My Habitation börjat saluföra, hur man målar och hur det fungerar. Jag tog såklart tillfället i akt och tjuvlyssna och lära mig mer om denna underbara färg.

Kalklitir är ett Isländskt företag som säljer kalkfärg. Färgen blir matt, otroligt sidenmatt, vacker och finns i underbara harmoniska kulörer som alla ger en skön ton. Jag vill dock slå ett slag för färgen i andra hem än de lantliga, lite ruffa, bohemiska stilarna. För de är lika fina, om inte finare till modernare inredning, eller som här i lite elegantare sammanhang.

1 påse färg blandas med 1,7 liter vatten och det ger 2 liter färg, som räcker till två strykningar ca 10 kvm.

Blanda med visp, manuellt eller med el.

Det finns speciell pensel som finns att köpa till.

Annika målade en omgång till dagen efter och efter några timmars väntande på torkning, och lite styling, blev den tråkiga vita väggen något helt annat.

Eller vad tycker ni?

Idag har vi förmånen att få åka och besöka ägarnas privata hem i Landskrona, som ni snart kommer se i ett inredningsmagasin nära dig.

Självklart tar jag med kameran. Det ska bli roligt att se hur de jobbat med alla färger. Själv är jag bra sugen på testa denna färg både kontoret och på väggarna hemma. Allra helst få till en egen färg.

Kram Jannice