Sofieros Trädgårdsfest

Igår var jag på Sofieros pressevent för den Stora Trädgårdsfesten som startar idag och varar fram till och med söndag. Vi fick möjlighet att med guide få en inblick i de 22 utställningsträdgårdarna och personligen tyckte jag det var väldigt mycket i år som tilltalade mig. Här kommer några favoriter….

Färgerna och kombinationerna!! Hur en blomma som man kanske inte tycker är så tilltalande i vanliga fall, bli vacker tillsammans i en komposition med gräs, rätt kruka och andra växter.

Så majestätiskt på något vis. En upphöjning i trädgården med ett vackert konstverk! Vilket tips med gräs runt om! Gjorde effekten av nivåskillnaden än vackrare. Kärleksört…. lätt att odla, söta i sin färg, står länge inne och lockar bin till trädgården som är så viktigt.

Helsingborgsstad hade gjort en fantastisk trädgård med ett pussel av deras olika installationer i staden, deras lager av vackra krukor och andra föremål som ökar trivseln i denna fantastiska stad. Färgkombinationen, gruset, busigheten och de pampiga urnorna blev en harmonisk kombination.

Paradis, så heter företaget som gjort denna installation. Taket!! Så fint, med ett plexiglas och sedan tyg under för att mjuka upp och ge en böljande tilltalande känsla. Bra mycket trevligare än ett vågigt plasttak.

Fantastiskt vacker ”bortglömd” trädgård, där växtligheten fått ta över på nytt och växa sig in i både hus och badrum. Gjort av studenter i från Alnarp.

Glöm inte vatten i ert trädgård! Det ger så mycket till helheten och skapar en harmoni som är svår att uppnå bara med växter.

Ingen pratar väder så mycket som vi svenskar. Antingen är det för varmt eller för kallt. Det är sol, vi vill sitta i skugga eller så regnar det. Så sa välkända trädgårdsdesignern Peter Englander, som äger Apotekarns och som ställer ut i år på Sofiero. Därför har han skapat det perfekta rummet. För att chilla, äta, laga mat och bada/duscha. Halva delen är under tak, halva under bar himmel. Vad mer kan man begära? Som vanligt när han gör något är det vackert, tilltalande och mycket inspirerande i sann medelhavsanda!

Bilder: Simplicity

Vi avslutar med sköna Peter, som så trevligt poserade. Rutinerad som han är körde han en produktplacering (sin egen bok) i bilden, haha…

Önskar er en fin fredag och trevlig helg, och har ni tid och möjlighet, åk till Sofiero och besök trädgårdsfesten, inspireras och inhandla ljuvliga växter till ditt hem eller trädgård!

Kramar Jannice