Skandinavisk stil

Igår visade jag en stil med mörka träslag, som flirtar med den klädda hotellstilen. Idag visar jag några bilder med ljusa träslag, lätta färger och en känsla vi ofta förknippar med den Skandinaviska stilen. Färgerna är ofta bleka, materialen från naturen, så som  betong, sten, trä och glas. Formerna är enkla och mönstren ofta grafiska.

Här ser vi den Skandinaviska stilen som fått lite ”edge” med hjälp av svarta accenter. Något som blivit mer än populärt i bloggvärlden de senaste åren. Nu ska jag avslöja en hemlighet, men det är väldigt lätt att få till fina bilder av svarta och vita inredningar vilket gör det enkelt att föra vidare en känsla av harmoni. Dock måste man in med jordmaterial, mycket belysning och trä för att dessa hem ska vara lika trevliga att leva i svartvita hem som att se dem på bild. Det tycker jag man lyckats med i ovanstående inredning.

Designklassiker, är ett måste för att denna stilen ska bli komplett. Mitt tips är att lägga krutet på en designstol eller varför inte en lampa. Dessa två inredningsdetaljer/möbler tycker jag nämligen gör den stora skillnaden i en inredningen. Och när det gäller lampor får man aldrig mer än vad man betalar för. Punkt.

 Har du tänkt på att gillar du enkelhet och ljust & fräscht i ditt hem, klär du dig ofta så också.

Bilder från Pinterest

Vilket tilltalar dig mest? Mörka träslag eller som här ljusa?

Ha en fin dag! Hoppas solen skiner på dig lika vackert som den gör här.

Kram Jannice

 1. Hej!
  Snyggt med matbordsgruppen där jag håller med om att lägga krutet på stolarna. Nu undrar jag om du vet var bordet kommer ifrån? Jag hjälper min son att inreda och just rundt bord och Eamesstolar vill han ha:)
  Vänligen Lotta och tack för en inspirerande blogg!

 2. Fina bilder både i detta inlägg och tidigare 🙂 jag föredrar den neutrala mörkare stilen , tycker den är mer dramatisk och ger mer karaktär åt ett hem. Dessutom mycket mysigare på hösten och vintern. På sommaren kan man lätta upp med ljusa kuddar , gardiner och blommor för att få sommarkänsla , medan den ljusa stilen behöver mer ” hjälp ” och lager på lager för att bli mysig på vintern 😉 kram, Monica i Rom

 3. Hej Jannice! Hörde att Du väntar smått igen, roligt :-). Jag tillhör definitivt den ljusa, skandinaviska gruppen… med en lika ljus o enkel garderob, hehe.. Kram Irene

 4. Föredrar den mörkare stilen, men tycker dock att det ofta blir för mörkt med mörkt trä, brunt, grått och svarta möbler tex. Tips på hur man kan lätta upp den mörka stilen?

 5. Jag gillar den mörka stilen. Älskar mörkt, klassiskt och mysigt men ibland på sommaren kan det kännas lite..ja, mörkt helt enkelt. Ser likadant ut i min garderob som i min inredning. Mycket svart och grått, en del vitt, marinblått och mossgrönt. Inte ett enda rosa, rött, orange, ljusblått eller ljusgrönt plagg.

 6. Bra inlägg, MEN: det är viktigt att vara noga med att ange källa korrekt när man lånar andras bilder. Speciellt om man tjänar pengar på det ”Bilder från Pinterest” duger inte!

 7. Jag har så svårt att liksom bestämma mig för en stil! Ena dagen gillar jag ljust och lantligt, nästa dag vill jag ha elegant och så vidare. Har du några tips på hur man kan finna sin egen stil och kanske faktiskt hålla fast vid den? By the way, jag såg din ursnygga filofax på instagram. Precis en sådan vill jag också ha! 🙂 Köpt i Sverige? Tack för en inspirerande blogg!

   1. Det ser jag fram emot! 🙂 Och jag håller med dig, vilken underbar framsida på senaste Sköna Hem! Skulle flytta in på stört 🙂

 8. Intressant att läsa att någon designklassiker måste till för att göra stilen komplett. Varför? Kan msn i te inreda i svart-vitt med lite natur o få till det även med en mindre peng. De duktigaste inredarna klarar väl sig gott även med små medel? Är det inte det personliga som sätter stilen?

  1. För i en skandinavisk stil behövs någon klassiker för att sätta tonen. det finns så mkt vacker väl genomarbetad design som gör stor skillnad och där kopiorna saknar det gyllene snittet. kram jannice

 9. Hej! Funkar det med mörkare väggar (grå) och ljusare heltäckande matta (vit/ beige) eller blir det helt ”fel”?
  Med vänlig hälsning, Linda

 10. Jag föredrar den mörka stilen men ibland kan det kännas för tungt. Jag håller med Maria, gillar många stilar men börjar känna att jag vill landa i en stil. En ”lättare” variation av den mörka stilen är nog åt rätt håll för mig.

 11. Jag har funderat kring ett gråaktigt ekgolv och vita möbler blandat med några i mörkt trä. Kan jag dessutom ha till t.ex. matbord eller stolar i gråaktig ek? Samtidigt tilltalar de ljusa träslagen mej. Så svårt att hålla sig till en enhetlig linje!

  1. bara trämöblerna och golvet håller samma ton.. antingen gråaktigt, eller gult…. alltså inte blanda gulaktigt ekgolv ihop med kall ask osv.. kram jannice

 12. Hej! Den underbara ruslampan har jag försökt hitta efter att ha sett den här utan lycka. Vart är den ifrån?
  Tack 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..