Vårt kök före och efter

Och så blev den klar! Köksbänken är målad och genast känner jag att jag kan förlika mig med kaklet som med mörkare bänk blev mindre gult.  

Alltså jag är ledsen över att bilden ser så makalöst grynig ut. Den gör inte det i original men när jag minskar storleken händer något. Ahh… någon som har tips på vad som händer? Eller något annat redigeringsverktyg än Photoscape? 

Lamporna jag inhandlade på rea för 199 kr styck hos Boningshuset för ett halvår sedan, är också uppe och gav lite bistrokänsla till köket. Nu är frågan vad som ska hända på den randiga väggen borta till höger. Måla om? Tapetser? Eller låta den vara som den är? Mattan är fin på golvet men oh no vad den samlar damm och smuts, så den får nog åka upp på övervåningen igen. Har sett en Day Home matta som jag tror löser alla mina frågor!!

Bordet fyndade jag på loppis för 40 kr och målade om. Just nu är det en förvaring för Charlies pyssellådor (Förvara) och favoritkokböckerna för tillfället. Lampan tycker jag är störtskön. Skärmen kan vara lite på sne eller korrekt rakt upp, finns hos My Habitation. Här ska snart några tavellister få komma upp och göra väggen till en del av köket. Just nu känns kortsidan inte så funktionell och inte så inbjudande.

Nedan ser ni alltså hur det såg ut FÖRE:

Och såg här blev det EFTER:

I morgon visar jag er här på bloggen hur jag gick tillväga när jag målade bänken! Men nu önskar jag er en skön söndag! I eftermiddag bär det av hemåt Skåne igen, men först  ska vi ha en lång härlig dag med vänner här i Stockholm! Mysigt! Vill du förresten se hur det såg ut när vi köpte huset? FÖRE FÖRE, med brunbetsade fönster och hyllor. Så här:

Bilder: Simplicity

 1. Cat skriver:

  Snyggt med mörkare bänk 🙂 Tyvärr så gillar ju jag när det var trä runt fönstren, det ger en varmare inramning o gör köket mer ombonat. Köket är så ljust i sig självt att om ni hade trä runt fönstren i samma färg som bänken är nu så har ni ett underbart kök sen. O jag tänker inte feng shui 😉 utan går på känslan 🙂

  1. Jannice skriver:

   det får man tycka, smaken är som baken:) Men rummet och taket är lågt och det blev väldigt mörkt i vårt hus! kram jannice

 2. Sanna skriver:

  Hej Jannice,

  Vad snyggt det blev!

  En fråga: vad är det för tavla du har över det lilla svarta avlastningsbordet? Den med en naken kvinna bakifrån. Vart köpt? Konstnär?
  Den är fantastiskt fin!!!

  Hälsningar Sanna

  1. Jannice skriver:

   det är en picasso / inte äkta då 🙂 köpt på loppis. kram jannice

   1. Sanna skriver:

    Åh, jag tyckte väl att jag kände igen den. Bra tips iaf, posters på kända motiv är inte helt fel! Tack för svar! Ha en fin dag! 🙂

 3. Moa skriver:

  Älskar både bänkskivan & lamporna, saknar lite tyngd på tapetväggen som väger upp de svarta stolarna. Mycket tjusigt hem

  1. Jannice skriver:

   det kommer 🙂 kram jannice

 4. Malin skriver:

  Vilken skillnad! Superfint med ”nya” bänkskivan och lamporna. Jag tänker mig en ”betong”-yta, typ tapet. För att ge lite mer kall färg och spinna vidare på den lite rustikare känsla som lamporna ger.

  1. Jannice skriver:

   härlig idé!kram jannice

 5. Anna skriver:

  Jag tycker att du ska måla den randiga väggen i köket med Kalkitir, skulle bli hur snyggt som helst 🙂
  Mvh Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..