Birger 1962

Idag ska jag villigt erkänna att det är svårt att blogga om inredning och ytliga ting när det finns viktigare frågor att diskutera. Men det här är inte en politisk blogg så jag lägger det åt sidan.

Kom på att jag glömt och visa er Malene Birgers nya kollektion, Birger 1962! Personligen blev jag lite besviken, lite  för bohemisk för min smak. Föredrar känslan som hon förmedelar i sina klädbutiker, lite mer elegant. Men visst finns det guldkorn!! Och det roligaste med denna kollektion är att den är makalöst personlig och kommer skilja agnarna från vetet. Det här är ingen copypaste inredning vi kommer kunna se på 100 inredningsbloggar framöver, det krävs kunskap och mod att våga ta in brunt marmorbord och 70-tals lampor i våra ljusa svartvita hem, samt få till den där sköna känslan av kreativt kaos.

Överallt ser man hennes personliga ting stylade med kollektionen. Den enda accentfärg som finns i sortimentet är en ganska så stickig kaxig turkos.

Ja vad säger ni om lampan? Inte alla som klickar hem den kan jag tänka mig, men jag kan tänka mig att den är skönt fulsnygg och ett perfekt överraskningsmoment i inredningen för många. Färgerna går mer i brunt än svart och materialet är trä, marmor, porslin och sten. 

Det är ju det här hon är så duktig på Malene. Personligt, plockigt, utan att för den skull bli stökigt och oharmoniskt.

Som ett konstverk är den vackra rumsavdelaren i trä. Den skulle suttit fint här på kontoret. Nedan ser ni porslinet som hon saluför i sann 70-tals anda. Finns i brunt och koboltblått. Nu är jag nyfiken, vad tycker du om Malene Birgers inredningskollektion? 

Kram Jannice

Pressbilder kollektion, Birger 1962