Vår matsal & Mio

Måndag och ny vecka! Vart tar tiden vägen? Nästa vecka är det redan oktober! Nu gäller det att stanna upp och inte har för mycket planerat känner jag, så vi kan njuta av höstmyset och hemmet. Idag tänkte jag visa er några bilder från vår matsal, som fortfarande inte hittat en matta på golvet, men som snart ska få gardiner och lite annat upplyftande. Jag var på Mio förra veckan och tittade åt en kunds räkning på lite dekorationsprylar och hittade de här vackra ljuslyktorna inklusive vasen (eller lykta om man så vill). En efterapning av Daggvasen är det allt, men något nättare i sitt uttryck, mindre och så fanns den i vackra färger som svagt lila som jag valde, men även i petroleum och i oktober kommer även klarglas in som varit restad. Jag gillar den dock bättre i färg då den känns mer som en egen vas än en kopia av Dagg, som är en klass för sig. Perfekt blev den på vårt matsalsbord i alla fall och kommer hamna hos kunden med all säkerhet. 

Jag tycker det är trevligt med en vas på bordet för färska blommor då detta rum blir en blickpunkt i huset, att det sedan finns lyktor i samma för våra ständigt tända mysljus här hemma gjorde ju saken ännu bättre. Och så tar det lilla arrangemanget upp vår smutslila accentfärg som återkommer lite var stans i matsal och närliggande vardagsrum. Med den vita tavlan på väggen känner jag nu att rummet inte blivit så mörkt, att jag binder ihop stolarna med resterande inredning.  Nu väntar jag bara på den perfekta mattan, ja här kanske jag väntar några år till med att göra en rejäl mattinvestering med tanke på bulan i magen och några småbarnsår till. MEN det finns säkert någon bra lite billigare variant som kan ge en skön känsla under tiden. Sen är vi hemma med detta rum tror jag allt. Bild på sideboard och helhet kommer när min beställda lampa anlänt. Förresten på tal om belysning! Det här med tavelbelysning! Ojojoj… glöm det inte säger jag bara! Så makalöst fint det blir och skapar sköna energier i rummet på ett kick.

Detta kallas punktbelysning. Ovanför bordet, allmänbelysning. Vid sidan om bordet står en golvlampa som ger up-light, och på bänken i framför ser ni en dekorationslampa! Tänkt på att alla bör vara representerade i ett rum för att det ska bli bra!

Tapeten på väggen heter Borosan och är från Boråstapeter, och som för övrigt är på rea nu för 199 kr/rulle. De två översta bilderna gör den mer rättvis i färgen om någon undrar. 

Önskar er en fin start på veckan! 

Stor kram,Jannice

Inköpsställen: Bord PB Home, beställt från My Habitation. Stolar, Artwood från Can Can Interiör, där även taklampan är köpt. Paristavla, Artilleriet. Golvlampa samt lila lampskärm från Ilva.  Tavelbelysning, Ikea. Vas och lyktor från Mio. Tapet, Borosan från Boråstapeter