Ljuvlig måndagsinspo

Jag älskar när man kommer in på sidor och få se lite inredningar man annars inte är van vid att se. För faktum är att det snurrar runt liknande hem hela tiden ute i bloggsfären och magasin. För mig som jobbar med inredning blir jag själaglad när jag ser utländska hem med lite överdådiga annan dekoration och tankebanor. Det här hemmet halkade jag in på av en slump. Såg hallen och fick en sådan där kattungekänsla i magen. Oh my så snygg hall!! Tjejen som har bloggen som egentligen rör make up heter Tiffanny och hennes hus ser ju inte ut att gå av för hackor. Först till hallen! Så pampigt och såååå välkomnande. Hur snyggt är det inte med gardiner på varje sida av dörren? Läckert!

Ett litet årstidsbord vid ingången. Dock ett big big no för den konstgjorda runda bollen som absolut inte tillför något till bilden. Bättre att vasen varit tom.

Eh hur svårt kan det vara att få till det snyggt med dessa förutsättningar tänker ni. Jo, visst finns det möjligheter, men det är inte alltid så lätt när man ska jobba med stora rum och dessa takhöjder. Jag tycker hon löst det fint med att behålla det mörka golvet, en rejäl matta på golvet och gardinerna vid sidan som bromsar upp. Även lampan i taket gifter sig fint storleksmässigt med rummet.

Och vad döljer sig bakom de svarta spröjsade dörrarna….?? Vardagsrummet! Hittade även lite härliga bilder på detta rum. 

Här ser vi det åter igen, hur man enkelt kan lösa ”golv-till-tak” fönster. Placera ett vackert bord framför fönstret, och vips har du fått en fönsterbräda att dekorera på.

Inbyggda bokhyllor ser vi inte så mycket av i Sverige, men det är väldigt fint. Här har man gjort en helhetslösning för tv, kamin och förvaring. Snyggt!

Slutligen, gardiner! Love it! Hemma är tyget köpt men jag har lite smått ångest för att mäta rätt och få till det sista, men när de väl är på plats blir det pricken över i. Här har man låtit tyget vila på golvet. Läckert om man använder exklusivt tyg som siden. 

Med dessa bilder hoppas jag att jag förgyllde er start på denna måndag morgon. Önskar er en fortsatt fin start på denna nya vecka!

Kram Jannice

 

 1. Lotta skriver:

  Hej Jannice!
  Jag har följt och gillat din blogg under flera år och det har faktiskt varit en av de få som överlevt rensningen av ”favoritlistan” på bloggar. Dock har jag under den senaste tiden (sedan flytten till Sköna hem tror jag) märkt en liten attitydförändring i dina inlägg till att bli lite mer av jag-tänker-rätt, andra-tänker-fel. Om jag läser dina inlägg i början när du bloggade hade du en annan mycket mera ödmjuk inställning i dina inlägg, och det var inte självklart att din sanning var den ”enda”,. I det här inlägget till exempel, att skriva ”dock ett big no no för den konstgjorda bollen…” Vem är egentligen du att bestämma så, och är det inte en lite överlägsen attityd i den meningen? Tänkvärt!
  Hälsningar Lotta Björnhammar, Stockholm

  1. Jannice skriver:

   Hej ! Det var tråkigt att du tycker så. Jag försöker verkligen ha en ödmjuk inställning och ta det här med inredning för var det är. Inget livsviktigt och det är upp till var och en. I detta fall eller som alltid i min blogg, utgår jag från Feng Shuins verktyg, kunde varit tydligare med det, där det är ett stort nej på liknande konstgjorda växter. hoppas du förstår vad jag menar. Men det är så klart upp till var och en om man vill ha det eller ej. Jannice

 2. Men en ljus matta direkt innanför ytterdörren… hur opraktiskt är inte det?

 3. Cajsa skriver:

  Vilken inspiration! En fråga gällande spegel i hallen. Jag har och vill gärna fortsättningsvis ha en spegel i hallen. Men den enda väggen där den ryms är just precis mittemot entrédörren. Det är helt fel enligt Feng Shui som jag förstår. Finns det något knep att använda sig av i fall som dessa? Tack för en underbart inspirerande blogg 🙂

  1. Jannice skriver:

   i detta fall är det väldigt svårt , för det kastar energierna ut ur rummet, så att hitta en lösning på detta utan att flytta spegeln?! Hmmm.. tyvärr,
   kram jannice

 4. Jättefint! Tack för en härlig blogg! 🙂
  Det är lite krångligt att läsa kommentarer och själv kommentera sedan du bytte över till Sköna Hems sida, tyvärr. Kanske du kan få dem att förenkla det lite? Detta då man inte vill lägga onödig tid på det utan njuta av dina inlägg istället. 🙂
  Men din insats är toppen!!

  1. Jannice skriver:

   tack söta du! träffar dem imorgon, ska ta upp det igen…kram jannice

 5. Åsa skriver:

  Har frågat tidigare men aldrig fått nått svar. Vi som bor i radhus har ju inte alls dessa möjligheter som du lägger ut och pengar kanske det handlar om för en del. Finns det möjlighet att få lite tips och bilder på radhus och lösningar

  1. Jannice skriver:

   hej! jag ser inte mina inlägg som ngn inspiration som är för ett särsklilt hus. ska fungera i såväl lägenhet som villa, radhus och bostadsrätt. men menar du att jag ska ha mer budgettips och ”vanliga” hus ska jag försöka hitta det. Själv gillar jag att se extremt vackra saker för att sedan ” ta ner dem” på min egna nivå. kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..