ANNONS

Snygga adventsljusstakar

/

Jamen jag fortsätter att tipsa er om julen helt enkelt! Herregud det är ju snart advent vet ja *skratt*. Nämen skämt å sido, bättre för tidigt än för sent. Hittade några ursnygga varianter på adventsljusstakar, som jag känner i år tilltalar mig mer än dessa papperstjärnor. Jättefina och till bra pris. Ovanstående, Gustavo från Ellos Home, pris 549 kr.

Den här från Star Trading finns även den på Ellos Home. Finns i svart, vitt, rött och mässing och kostar 574 kr.

Den här adventsljusstaken från Star Trading har vi sett tidigare men lika snygg i år. Priset är ganska så saftigt men å andra sidan inget man byter ut. It´s a keeper om man säger så. Pris 1999 kr och finns hos Ellos Home. De här 3 adventsljusstakarna ser ni kanske vart de inspirerats ifrån? Svenskt tenn, Skultuna och Flos. Kika in här för att se likheterna. Om inte kan du kika på det här. 

Jag har fått många frågor om mina adventsljusstakar i vårt allrum. Våra är i smide, raka och i exakt samma storlek som den ovan. Här har jag hittat en variant som är jättelik i utförande och till priset 499 kr, Ellos Home.

För den som gillar lite robustare utförande finns denna i både vitt och svart. Pirs 499 kr och finns här

Ytterligare en ljusstake som inspirerats av en designklassiker. Måseskär från Markslöjd kostar 649 kr och du hittar den här.

För dig som vill ha en lite högre och större variant att fylla fönstret med, finns denna ljusstake från Star Trading. 999 kr, finns i vitt och svart och du klickar hem den här.

Alla ljusstakar behöver inte placeras i ett fönster. Den här är lika fin på ett sideboard i vardagsrummet. Pris 1299 kr, från Star Trading.

Värm dina fönster med rostbrunt/koppar. Ljusstaken kostar 1765 kr och finns att beställa på Ellos Home.

Slutligen på min favoritlista. Här kommer Örsholmsstaken. Den är stor, 1 meter bred och 50 cm hög, är stram och väldigt enkel i sin design. Det är en spännande historia bakom tillverkningen. Ljusstaken som tillverkas inom familjen Bergelin, som växte upp på gården Örsholm i byn Ör utanför Växjö. Familjen ägde skog runt Växjö och någon gång under 40-talet tillverkade någon, ingen vet vem, ett antal adventsljusstakar i trä från den egna skogen, för de stora fönstren på gården. Några av ljusstakarna har sedan dess funnits i familjens ägo och ställts fram under årets mörka månader. För efter nästan 70 år har familjens dröm om att nytillverka ljusstaken äntligen blivit verklighet. Idén har varit att hålla designen så nära originalet som möjligt, men med små moderniseringar och förbättringar. Och självklart skulle träet vara svenskt, helst småländskt. Lyckan var stor när det visades sig att den främsta producenten fanns precis utanför Ör. Närmare bestämt i den mest idylliska av miljöer mitt i ingenstans i byn Lilla Boda. Örsholmsstaken hade sett dagens ljus samtidigt som den hade hittat hem till sina rötter i Småland. Örsholmsstaken är fantastiskt fin i stora fönster där de traditionella elljusstakarna känns små och fåniga. Den fungerar även, tack vare sin storlek, som en egen möbel, på golvet eller på ett sideboard. Pris, 2500 kr och finns att köpa och läsa mer om på Örsholmsstaken.

Så där, det var lite adventsinspiration! Många vackra ljusstakar att satsa på och som jag tippar på blir långlivade. Själv skulle jag behöva någon ny i vårt sovrum, vi får se vilken det blir!

Önskar er en fin onsdag. Här smattrar regnet mot rutorna och ljusen är tända på kontoret.

Kram Jannice

2
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00