Pläden med stort P

Blev förälskad i den här pläden första gången jag såg den på en inspirationsdag i Danmark. Och så har man turen att dela kontor med en nätbutik som alltid är nyfiken på det senaste, att hitta ett unikt sortiment och där rättvisa arbetsförhållanden är viktigt. Så Annika letade genast upp leverantören och det visade sig att företaget heter Abafazi och betyder ”Kvinnorna” på de sydafrikanska språken Isixhoza och Izisulu. Företaget etablerades 1992 med ett tydligt fokus på kvinnors kunskaper kring hantverk och har idag 16 kvinnor anställda. Abafazi använder mohair från Sydafrika av finaste kvalitet. Företaget har blivit uppmärksammat för att de arbetar på ett socialt ansvarsfullt sätt och och är noga med att varken skada djur eller miljö.

Pläden är ju inte det billigaste man sett, men en investering och något jag längtat efter länge och så kommer den bli perfekt att svepa in sig i när jag sitter och ammar i vinter. Finns i ett antal vackra kulörer och alla är unika.

Mamma och pappa kom hem från Paris för en vecka sedan. Jag hade lagt in en beställning om ett nytt Eiffeltorn och titta vad de kom hem med. Makalöst snygg metall och rejält stort, 40 cm. Nu har det fått hedersplats på soffbordet!

Så här är det ofta när jag fotar där hemma. En liten som gärna vill vara med. Här får ni se ena foten på en kille som busar i andra soffan under tiden mamma ska försöka få till en bild, utan att skaka för mycket på handen.

Nu önskar jag er en fin torsdag. Jag och maken började med att skrapa ihop rejält med vuxen poäng. Vi var på IUP samtal på förskolan för lilleman. Det är något jag är så oerhört tacksam för. VILKEN förskola vi har vår son på. Fantastiska pedagoger, uppföljningar varje vecka, fina mms som kommer titt som tätt och underbara lärare som alltid sätter barnen i främsta rummet. Kärlek till Pysslingen.

Nä, dags att ta tag i moodboarden för Jyskeventet!

Kramar Jannice