Olika stilar till jul

ELEGANT 

Mässing och krispigt vitt, tillsammans med svart och grått ger en elegant och sofistikerad julstämning. Ovan ser ni en skön produktblandning där allt finns att klicka hem hos dukatbord.

NATUR

Tillhör du dem som gillar en naturlig jul. Satsa på renfällar, mycket grönt och koppar som ger en mer rustik känsla. Dekorationen hittar du i naturen och ljusstakarna nedan är inte billiga, men fungerar året runt och är en framtida desingklassiker. Glöm inte att addera mycket grönt till denna stil såsom enar, grankvistar och tall. Produkterna och ljusstakarna hittar du här.

SVART

Gillar du svart? Tillsammans med vitt kan det bli en hård kontrast och det blir svårt att få till mysighetsfaktorn vid juletid. Men med mässing och grönska och lägg därtill ljuvliga grå toner och jobba med mörka valör, så blir det genast ombonat och hemtrevligt. Bilderna här är från Ellos, och mycket fint i denna stil har även Granit.

MODERN

Gillar du den moderna stilen? Rena former och tomterött passar fint tillsammans med krispigt vitt och silver. 

Finaste stjärnan inhandlade jag till kontoret hos kontorskollegorna. Med snygg tygsladd och vackert mönster kommer den förgylla min arbetsplats under december. Denna skulle jag vilja säga passar in i alla stilar, beroende på vilken färg man väljer. 

SOBERT

Brons, ger en lyxig känsla och julen blir lågmäld och sober. Vackert, franskt och elegant på samma gång. Matcha brons tillsammans med terracotta, brunt eller varför inte smutsrosa? Addera gärna mässing så blir känslan mer glamourös. Vackra kulor, stjärnor och pynt i denna stil finns exempelvis hos My Habitation.

ROMANTISK

Den romantiska julen går i vitt och silver. Är det någon färg som ska in här är det något i skalan pastell. Finns hos Ellos och HM Home.

VITT

Vill du inte ha så romantisk jul men ändå vitt. Jobba med modernare former och addera kvistar, brunt och linne för att få till en ruffare look. Inspirationen har jag hittat på Ikea.

CARL LARSSON

Slutligen, lite känsla av Carl Larsson jul. Grått, vitt, rött och mycket grönt! Vackert hållbart och passar våra nordiska hem fint. Inspiration och produkter hittar du hos Ellos.

Det var julinspiration i olika stilar. Vilken jultyp är du? Jag kör nog på en blanding mellan elegant och sober jul, i grått, mässing, brunt, brons, dovt lila.

Önskar er en fin lördag!

Kram Jannice