1 vardagsrum i 3 färger

Godmorgon! 1:a december och idag dansade en liten Charlie upp lätt ur sängen. Årets julkalander sätter igång och adventskalendrar väntar på att bli öppnade. Gulle, julen blir verkligen något helt annat när man fått barn.

Idag tänkte jag visa er hur man enkelt kan förändra med färg om man jobbar med basfärger på väggar och möbler. Här har jag använt mig av min kontorskollega My Habitations sortiment och förändrat med mestadels textilier, så som lampskärmar, kuddfodral och plädar. Och se vilken skillnad det blir! Vilken gillar du bäst?

PETROLEUM

Blått som går åt petroleum ger i denna kombination en känsla av lätthet. Korallerna och snäckskalen, hatten skvallrar om havet. Jobbar man med denna kulör rekommenderar jag basfärgen brunt som värmer upp och som är fantastiskt vacker till den dovblåa tonen och gör den inte så stickig.

Skinnbricka med glasunderlägg som hämtar upp tonerna från textilierna. 

ROST

Den roströda tonen värmer vintertid och ger stämning på ett kick. Denna färg tillhör eldelementet och det fiffiga med denna kulör är att det inte behövs mycket av den för att sätta färg på ett rum. Alltså klabba inte omkring med rött, orange eller gult på en mängd ställen utan koncentrera dig som här på en pläd, lampskärm och skinnask som tar upp tonen.

När man använder så här varma kulörer är en varm kulör på metallen bäst. Som här, mässing som gifter sig fint med den fina lampskärmen och skinnasken.

ROSA/LILA

Kan rosa värma? Absolut. Det finns både varm och kall rosa. Gammelrosa har en värmande ton i sig. Om du istället jobbar med svala rosa och lila toner (som här) sätt till värmande material som härliga plädar, mönstrade kuddar och buketter.

Att sätta in vinrött till det rosa lila blir extra vackert så här års. När våren kommer byter du bara ut kudden mot en ljust lilagrå eller smutsrosa och vips så har vårfeelingen infunnit sig. 

Så där kära bloggläsare! Där har ni tre tips på hur man kan jobba med olika kulörer för att färgsätta och förändra ett hem i bastoner. Det absolut bästa enligt Feng Shui om du vill kompensera och följa årstiderna. Hur var det nu? Vilken faller dig bäst i smaken? 

Önskar er en fin dag! 

Kram Jannice

Inköpsställen: Alla detaljer är från My Habitation. Soffa, soffbord från Ilva. Byrå arvegods. Matta Can Can interiör.