Gott Nytt 2015 – mitt 2014

Önskar er en fin nyårsafton och ett gott nytt år!! Hoppas denna kväll blir till ett vackert minne för er alla. Framförallt skulle jag vilja påminna er om att sätta er ner med familjen eller med er själva en stund och reflektera över året som varit. Vad var bra, dåligt, spännande, intressant, lärorikt, roligt och sorgligt. Livet har alla dessa ingredienser och jag tror att reflektera, acceptera och respektera detta är vägen till ett lyckligt liv.

2014 blev ett bra år för mitt bolag Add Simplicity AB. Jag skrev avtal med stora företag både när det gäller inredningsuppdrag och långvarigt samarbete. Fick göra större föreläsningssittningar. Bloggen är nu en av Nordens största inredningsbloggar och ökar i besökarantal. Jag fick göra min egna kulör Simplicity för Kalklitir som blev en försäljningssuccé. Roligt samarbete och stylinguppdrag för Jysk och deras Popupbutik i Kungsträdgården. Något som var ny och osäker mark för mig, men ack så roligt! Mina föreläsningar sålde slut på platser och jag fick rutin på mitt arbete och inriktning i bolaget, vilket känns oerhört skönt för mig. På det privata planet var året med Charlie oförglömligt. Året då han blev 3 år.

Så kloka små ord och funderingar, den lilla gullungen har blivit så förnuftig och lär mig nya saker var dag. Var vore mitt liv utan honom? 9 månader av detta år har jag också varit gravid. En graviditet som inte alls var lika snäll som sist. En sommar med illamående och åkommor. 2014 blev också ett år med ohälsa i familjen och många funderingar, ledsamma stunder. De sista månaderna på året var extra jobbiga för mig då jag åkte på ett elakt virus. Vi visste att vi väntade en liten flicka, hon skulle komma i början av 2015, men bestämde sig för att komma ut 18 dagar för tidigt, mitt i min värsta sjukdomsperiod med bihålsinflammation, sömnlösa nätter och antibiotika. Men tack gud för våra kroppar, och för min vilja och förmåga att ta fram kraft och mod när det behövs. För bra gick det och här ligger hon, Celine, bredvid mig medan jag sitter och skriver dessa ord. Så oförstörd, näpen och oskuldsfull. Alla smärtor, illamåenden och kroppslig värk är som bortblåst när jag tittar på henne och allt var så klart värt det. Tårar rullar ner för min kind när jag tänker på året som vi haft. Maken blev kidnappad av mig och sonen när han fyllde 40 år, och vi åkte till Mallorca på en ”all-inclusive-semester”. En perfekt start på en varm och skön sommar. 2015 är det min tur att bli 40, jihaa!! Jonas och jag firade 10 år som gifta med fest för nära och kära här på byns lokala restaurang. Mamma och jag åkte på en underbar resa till Nice, där vi njöt till max av varandras sällskap, shopping, skrattade gott och åt fantastiska middagar. Jonas och jag åkte till Spanien för att celebrera en kär vän som gifte sig. Ett fantastiskt vackert bröllop med mycket kärlek och familjär känsla, trots storheten i dekoration, klänningar och antal gäster.

Vi har haft mycket glädje under året som gick men vi har också haft mycket otur och tråkiga stunder i vår familj med ohälsa, så för 2015 har jag bara en önskan… Att vi får vara friska, njuta av livet och vara tacksamma för det vi har. Jag önskar verkligen inget mer…

Såg den här listan på Pinterest och tänkte den ska får vara min vägledning under 2015, kloka ord som kan göra stor skillnad för oss alla.

När det kommer 2015, kommer jag vara mammaledig till största delen. Jag kommer dock hålla den här bloggen vid liv och göra några enstaka föreläsningar som redan är inbokade runt om i landet. Jag kommer också börja på min bok som så många av er frågat mig om. Ett projekt som känns som en utmaning, men också en dröm som går i uppfyllelse. Jag hoppas kunna få fortsätta inspirera andra till vackrare, mer harmoniska och välbalanserade hem, med mer själ och mindre jakt på trender och det senaste. Men framförallt hoppas jag på ett härligt år för mig och min familj, med god hälsa och lite lugnare takt.

Mycket kärlek, vackra dagar och glada skratt. Jag ser fram emot att jag, Jonas och Charlie ska få lära känna den nya familjemedlemmen och utvecklas tillsammans.

Jag önskar er, mina fina bloggläsare, ett fint 2015 och tackar det ödmjukaste för att ni kikat in här under året som gått! Tack också för alla fina kommentarer, mejl, feedback och goda energier! Ni är de bästa besökarna man kan tänka sig!

Så vill jag avsluta detta inlägg med dikten Nyårsklockorna av Alfred Tennyson. Satt i stillhet i morse och lyssnade på när Stina Eklbad läste den. Så vacker, så aktuell och med så mycket eftertanke.

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten mot rymdens norrskenssky och markens snö; det gamla året lägger sig att dö…
Ring själaringning över land och vatten!ing in det nya och ring ut det gamla i årets första, skälvande minut. Ring lögnens makt från världens gränser ut, och ring in sanningen till oss som famla.
Ring våra tankar ut ur sorgens häkten och ring hugsvalelse till sargad barm. Ring hatet ut emellan rik och arm och ring försoning in till jordens släkten.
Ring ut vad dödsdömt räknat sina dagar och forngestaltningar av split och kiv. Ring in ett ädlare, ett högre liv med bättre syften, mera rena lagar.
Ring ut bekymren, sorgerna och nöden, och ring den frusna tiden åter varm. Ring ut till tystnad diktens gatularm, men ring till sångarhjärtan skaparglöden.
Ring ut den stolthet, som blott räknar anor, förtalets lömskhet, avundens försåt. Ring in det rätta på triumfens stråt, och ring till seger mänsklighetens fanor.
Ring, klocka, ring… och seklets krankhet vike; det dagas, släktet fram i styrka går Ring ut, ring ut de tusen krigens år, ring in den tusenåra fredens rike!
Ring in den tid, då andarne befrias ur själviskhetens sammansnörda band. Ring mörkrets skuggor bort ur alla land; ring honom in, den bidande Messias!

°°°

Gott Nytt År! Kärlek, Jannice