Marsala – årets färg

För en tid sedan lanserade Pantone 2015 års färg, Marsala. Denna färg återkommer så väl i mode, design, inredning som i vår omvärld. I år har man valt en djupare, mörkröd nyans som går under namnet Marsala. Makalöst vacker om ni frågar mig och helt i min smak, om man jämför med tidigare års färgstarka kulörer, som varit svåra att använda sig av både inom inredning och mode.

Marsala, en varm, jordnära färg som går åt det vinröda hållet och som matchar perfekt med den grå färgskalan vi ser mycket av i våra inredningar just nu. Tänk så lite det krävs av kulören för att ge värme åt inredningen. En kudde, en matta, en bukett med blommor eller varför inte låta en krukväxt sätta tonen.

Tänk på att låta färgen komma igen i din inredning på tre ställen. Exempelvis i en kudde, i en pläd och i en krukväxt i fönstret.

Pantone motiverar nyansen av just Marsala med att den inom mode kan passa både män och kvinnor, blir fin som accentfärg, är lätt att ta till sig då den är dämpad i sin nyans, uppmuntrar till färg, kreativitet och experimenterande.

Kulören ger också en mängd möjligheter inom skönhet, främst för att det är en nyans som passar många hudtoner, men även för att det kan vara en nyans som sticker ut på naglar, läppar och i hår. Hur vackert är det inte med en hårdekoration i djupaste vinrött till ett guldblonderat hår?

Jag tror på att årets färg från Pantone framförallt får genomslag inom inredning. I Damernas värld skrev man att kulören kan få två skilda uttryck genom att använda den som matt och blank. Som matt står  den för det naturliga och jordnära, medan en blank yta förmedlar ett intryck av glamour och lyx. Så visst passar den in i alla stilar! Tänk bara på vad du vill förmedla.

Det här är en ljuvlig nyans som definitivt kommer får inspirera mig både i kläder, skönhet och inredning under året! 

Idag är första mammalediga dagen. Charlie är åter på dagis och vardagen är igång igen. Så även här på bloggen. Nu blir det inlägg varje dag, minst en gång!

Önskar er en fin start på denna vecka!

Kram Jannice

Bilder: Pinterest