ANNONS

Formex 2015 – en resumé

/

Bild: Frida Ramstedt, Trendenser

I år besökte jag inte Formex mässan av förklarliga skäl. Men jag har så klart blivit uppdaterad av alla duktiga bloggare där ute som gjort fina sammanfattningar. Nu är jag inte den som följer trender slaviskt. Ett hem för mig ska byggas under lång tid. Men självklart är det av vikt i mitt yrke att jag håller mig uppdaterad och att jag får en inblick i vad som är på tapeten just nu. Och visst är det roligt att få frossa i nyheter och se en trend födas… eller dö ut. Då väcks mina marknadsföringsandar till liv igen. 

Bilder: Anette Gustafsson Greiff, Inredningshjälpen

Då jag frossat i bebisgos denna vecka, så hänvisar jag er helt enkelt till följande bloggar för mer trendinformation inför våren 2015. Hos Frida med bloggen Trendenser hittar ni som alltid en fin och proffsig resumé. Även duktiga Anette med bloggen Inredningshjälpen har gjort en läsvärd gedigen sammanfattning av mässan och ger oss en mängd vackra bilder. Ni hittar första delen här om Nordic Neat och om Trendutställningen här. Min vän och bloggkollega Susann med bloggen Purple Area har även hon gjort en välskriven sammanfattning som ni hittar här.

Bild: Susann Larsson, Purple Area

Men svårt är det inte att förstå att naturmaterial som rotting, trä och marmor är stort. Grått är fortfarande hett som basfärg. Grönt kommer stort. Blir ampeln den nya ananasen? 

Bild: Susann Larsson, Purple Area

Terracottakrukan kommer finnas i var mans hem och faktiskt något jag tror är bra för att värma upp våra svartvita hem som saknat jord och värme ett bra tag nu.

Bild: Frida Ramstedt, Trendenser

Glas, glas, glas och kristall! Vi ser mängder med blå toner och vi kommer eftersöka en medelhavskänsla i våra hem. Marina teman som blåvitt porslin och vackra koraller kommer få ett uppsving. Rosa och pasteller kommer alltid till våren, men nu kombinerar vi gärna den rosa tonen med gult eller smutsig orange.

Hoppas ni fick lite mer kött på benen när det gäller våren 2015s trender inom inredning. Fin söndag till er alla!

Kram Jannice

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00