Helgens Feng Shui tips

Bild: Alvhem Mäkleri

.

Till helgen tar vi tag i våra bokhyllor! Feng Shui förespråkar ju böckerna färgkoordinerade (vet att det inte är alla som gillar det), men jag tycker det är viktigast (som här) att lätta upp känslan. Böcker och sedan luft, en växt, ett vackert föremål som sätter tonen och stilen som ni har i övriga rummet.

En bokhylla med massa böcker ger pelarliknande former och blir därför träelement. Därför är det bra att undvika ytterligare av den varan. Bind upp med jord, som här en fyrkantig tavla (form) terracottakruka (material) eller färger i brunt och beige. Eller varför inte fronta en bok ibland som ger rektangulärt intryck och blir därmed jord och lugnar känslan (samma effekt som en tavla). Runda former (metall) blir också extra fint mot alla kantiga böcker.

En bokhylla med öppna hyllplan som här, ger från början ett lättare intryck, allra helst när den är vit som väggen och smälter in fint. En träbokhylla blir tyngre och måste pyntas mer med metall- och vattenelement för att få luft. En repetition om de 5 elementen hittar du här. Glöm inte heller att tänka på motsatsförhållanden för att få optimal balans. Och självklart belysningen, som är a och o.

Lycka till och trevlig helg! Här blir vi komplett familj igen när maken kommer hem från kurs. Skönt och mysigt!

Kram Jannice

  1. Tack för bra och enkla tips samt inspiration kring hur man ska tänka kring bokhyllor!
    Det gav oss ytterligare en anledning att åter igen gå igenom och rensa bland våra böcker samt lätta upp bokhyllan genom att ändra böckernas ordning. Blev färgordning som du rekommenderade från att tidigare haft dem enbart i storleksordning. Och dessutom lades vissa böcker på hög som i er bokhylla. Efter utrensningen fick vi dessutom plats att fronta ett par böcker, vilket blir en fin inredningsdetalj. Den bok som frontas kommer bytas ut med jämna mellanrum utifrån säsong, humör etc. Kul!

  2. Här håller jag ite alls med dig. I bokhyllor skadet vara böcker, inte prydnadssaker eller växter. Och man ska kunna hitta sina böcker ed ledningavtitel, författare eller ämnesområde. Vilket är helt omöjligt omböckerna färgsorteras – så färgsortering går fetbort. Bokhyllor är till för böcker. Vill man ha prydnadssaker i dem kan manplacera dem framför böckerna. Eller skaffa särskilda prylhyllor utan böcker.

  3. Oj, vad fint! Jag sitter dock och tittar på vår liknande bokhylla här och inser att… Nej, den resan är OMÖJLIG! Men detta var fint! 🙂 Trevlig helg önskar Ebba

  4. Jennie skriver:

    Vilken vacker bokhylla. Färgkoordingeringen här blev ju kanon, inte lika stelt som det kan bli om man ställer alla böcker i en skala. Här är ju böckerna harmoniskt sorterade i kulörblock. I like!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..