Garderobstips med @frustilista

Idag bjuder färg-och stil kategorin på en intervju med stylisten Jenny Hjalmarson Boldsen, mer känd som @frustilista med över 40 000 följare på Instagram. I min intervju med henne får du veta allt om vårens mode, färger, och hur du bygger den perfekta garderoben. Håll till godo!

Namn? Jenny Hjalmarson Boldsen

Familj? Gift med Martin och har 3 barn, Noah 8 , Pelle 4 och Esther-lita 2.

Yrke? Ägare till butiken Studio Stilista på Råå, söder om Helsingborg, mode/inredningstylist samt driver Instagramkontot @frustilista

Vad är din bakgrund?Jag har alltid varit både kläd- och inredningstokig sen liten. Möblerade alltid om på mitt rum, hämtade saker i källaren och släpade ner något annat. Tapetserade väggarna med urklipp från tidningar, modemagasin, ja allt som var coolt och bättre än min rosa tapet. Jag sydde egna kläder av fula ulltyger som egentligen skulle vara till pyssel och matchade upp det med redan då secondhandfynd och kläder från mammas fantastiska garderob. För veckopengen som inte var så stor, var största glädjen att gå ner på någon av stadens butiker och fynda i fyndlådan. Jag var nog allt lite udda som 7-åring, då jag gick in i en riktig tantbutik på Gran Canaria och köpte mig ett par skinninneskor i rosa med fantastisk svandun fram på tån och till detta en sidenmorgonrock.

Ha, ha..mamma höll på att dö av skratt berättar hon idag. För att inte tala om hur paffa damerna i butiken blev. Jag sa redan som liten att när jag blir stor så ska jag ha en butik som heter Lita och så blev det! Innan dess jobbade jag i klädbutik och som dekoratör på resande fot under  1 1/2 år sen blev jag erbjuden att flytta upp till Göteborg för att jobba som dekoratör för denna firma. Under 3 års tid reste jag 5 dagar i veckan från söder till norr till alla deras konceptbutiker och externa kunder. Höll i dekokurser för personal samt ändrade om hela butiker i omhäng och deko. Var med och öppnade/byggde upp ett 30 tal nya koncept butiker. Dessa år lärde jag mig massa som jag har nytta av idag.  Efter 3 år kände jag att jag åter ville flytta tillbaka till Skåne och därmed perfekt timing att öppna butik.

2003 startade jag en butik i Ängelholm med just namnet LITA, butiken  som blev en riktig framgångsaga med härliga projekt under åren. Efter 8 år ville jag prova på mer kring inredning, samt få lite andrum från allt med kläder och inköp, men jag saknade det allt för mycket så efter mammaledigheten blev det åter dags. Mer laddad än någonsin hittade jag den perfekt lokalen i ett gammalt bageri med vackra bevarade detaljer och med endast 50 meter från hemmet. Älskar mina lilla butik Studio Stilista och all härlig kontakt jag har med kunder som vill ha råd och tips!

Favoritplagg? Har alldeles för många och de blir bara fler!

Bästa köp? En liten vintage Hermes väska i rött som bara är så fin!!

Sämsta köp? Mina Isabel Marant för H&M inköp…. köpte en del men de vägde inte alls upp till mina förväntningar och ett par stövlar står  fortfarande i sin originalförpackning helt oanvända.

Vilka färger ser vi i vår? Lika mycket svart som crème.. sand, rosa, blått och grönt.

Om man bara skulle köpa ett plagg i vår, vad skulle det vara? Den perfekta skjortan och höga jeans.

Vad bör man lägga lite extra pengar på? Klassiska plagg som både kan kläs upp och ner beronde på brytning med skor och smycke.

Hur skapar man den perfekta garderoben? – Spara in på de billiga onödiga plaggen, bara för att det är ett bra pris. – Köp i set, inte mindre än tre.. du kommer fort att se att det lönar sig. – Våga köpa något unikt Vintage – Våga blanda färger och slarva till outfiten med något mönstrat..

Less is more ? Eller? More is more? Ha, ha.. om jag bara kunde less is more men ack nej… för mig är nog more is absolut more.

Om du bara fick gå klädd i en outfit resten av ditt liv, vad skulle det bli? – Höga vida byxor- det har alltid funnits i min garderob. – polo – sneakers – stora örhängen – oversizad strikt kavaj – stor väska

Nämn 3 nyckelplagg denna vår och sommar? Skjorta, hög midja, kimono

Slutligen, hur får jag min outfit att se avslappnad och välklädd utan att det ser ut som om man försökt för mycket? Tips? – Försök inte för mycket, rätta inte till och dra i plagget (exempelvis att dra ner över rumpan är ett väldigt vanligt problem.. köp en längre tröja då) – Det ska inte se perfekt ut, låt plagget falla precis som det ska då du rör dig. – Slarva, rull upp armar på skjorta som klänning. Tryck till kragen och forma den något. – Köp hellre för löst sittande kläder än för tight- strunta i vad som står på storlekslappen. – Klä dig i vad som passar just dig, snarare än vad du borde ha på dig.

Tusen tack för dina fina tips Jenny! Nu blev jag inspirerad att rensa i min egna garderob. Kan man hyra in dig i några timmar *blink*/Jannice