En Feng Shui analys

Måndag och åter igen ny vecka. Hoppas er helg varit bra. Min födelsedag blev lyckad trots att veckan varit kantad av sjukdom (alla utom jag). Nu tar vi nya tag och hoppas denna aprilvecka blåser ut allt vad baciller heter.

På en gammal skänk i vårt allrum står mina favoritkrukor, en byst och Nagelljustaken.

Ting som är vackra för sig och tillsammans. Jordelementet i skänken kräver metallelement som de vita krukorna och ljusstaken för att lätta upp. Grönskan ger växtlighet och symboliserar träelementet. De svarta i tavlorna tillhör vattenelementet och elden finns i lamporna som symmetriskt balanserar upp dekorationen. Lägg märke till hur ”fattigt” det blivit utan grönskan på bänken.

Bilder: Simplicity

.

Nu har jag lyckats hålla det stora myrtenträdet vid liv i 1 månad. Det är ju så vackert men ack så svårt. Fick reda på av Rååblomman där jag köpte det, att man skulle vattna det underifrån och inte låta det stå för varmt. Här i allrummet mår det perfekt. Ljusinsläpp från alla håll och inget element i närheten som kan trilskas.

Önskar er en fin start på denna påskvecka!

Kram Jannice

Inköpsställen: Lampor, Ilva. Nagelljustake, Dukatbord. Krukor, Västra Ströö. Byst, Apotekarns. Konst, blandad kompott av Ikea, Ilva, Paris.