Tips på tavelvägg

Vi börjar denna vecka med tips på tavelväggar. Det finns ju en mängd olika möjligheter att hänga tavlor. Tänk på att du kan minska eller öka känslan av takhöjd, bredda rummet eller göra det smalare. En rak kant nertill och fritt flöde uppåt ger en känsla av högt till tak. Rak överkant det motsatta. Liggande tavlor breddar och stående förlänger.

Vi börjar så smått med dessa alternativ. Vilken är din favorit? Att lägg in en rund ram eller spegel ger en mer lättsam känsla och mjukar upp om du exempelvis har väldigt sparsmakat i övrigt och kantiga möbler.

I helgen blev min bloggvän Sofie utnämnd av Gallerix att ha Sveriges finaste tavelvägg . Tjihooo grattis Sofie! Välförtjänt! Hon har gjort en lite udda uppsättning. Nämligen att hänga ihop konsten utan mellanrum. Effektfullt och läckert. Ett krav är dock att konsten går i samma ton och följer upp inredningen för bästa resultat.

Önskar er en fin start på denna vecka!

Stor kram
Jannice

 1. Riktigt bra inlägg! Vi håller på och jobbar med våra inspirationssidor på https://nordicprintstore.se och lusläser därför allt vi kan komma åt om att hänga upp tavlor och tavelväggar. Tar inspiration av detta fina blogginlägg! Tack!

 2. Emma skriver:

  Har du någon som helst aning om var det fantastiska bordet på översta bilden går att få tag i?

 3. Hej! Jag har en tom vägg i min trappa på väg upp till övervåningen som jag absolut inte lyckas få till!!! Några tips på hur man placerar tavlor i en trappa gör att inte känna att de hamnar alldeles för högt i tak??!!!

 4. Hej.
  Något som inte alls har med tavlor att göra. Närmre bestämt mammaträning. Hur kommer jag i kontakt med dig på bästa sätt?
  Hälsningar Sara Tilling
  Tilling Träning & Livskraft

 5. Tänk att det många ggr är det ”enkla” som gör det; att ta bort mellanrummen!! To add simplicity is the key! 🙂 / Marie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..