Lilla Gubben…

Lilla Gubben är här!

Jag har alltid undrat över de där självgående dammsugarna, är de verkligen så bra som de utlovar sig att vara för isfall skulle väl finnas i var och varannan stuga? Jag menar hur kul är det att dammsuga, och hur mycket behöver man inte göra det med 2 barn och en katt med värsta behåringen.

Mitt uppe i värsta bacillträsket, med VAB, ompysslande av sjuk make och febrig bebis, kom erbjudandet som en skänk från ovan. Att få testa en iRobot! Perfekt nu när tiden inte räckt till och när man är mammaledig, hemma om dagarna och ser precis vartenda dammkorn.

Så nu har den alltså anlänt. Vår Lilla Gubbe. Ja vi bestämde oss för att den skulle få ett namn och Charlie var först ut med det fina förslaget ”Lilla Gubben” och det köpte vi alla med hull och hår.

Igår packade jag upp den och jag som hatar allt vad monteringar och bruksanvisningar heter är hittills helnöjd. Enkel att ta ur kartongen, bara dra bort snöret vid batteriet, sätta in dockan i eluttaget. Färdigt! Sedan gick jag igång med att programmera den, vilket var lätt som en plätt! Likt en iPhone. Så klockan 10.00 varje förmiddag när jag och lillan är ute på promenad tar den sig en tur på nedervåningen, och då hoppas jag det är skinande rent när jag kommer hem!

Nu ska vi köra första dammsugningen här hemma och jag hoppas, hoppas så att iRoboten motsvarar mina förväntningar.

Enkel att hantera, bara en knapptryckning och vem är förste man att trycka? Hela familjen är engagerad. Maken sitter med bruksanvisningen (!?), Celine i babysittern och småblundar av det surrande ljudet. Charlie som pratar med apparaten som ett nytt husdjur och Bosse som genast börjat leta reträttväg, för dammsugare är nämligen bland det otäckaste han vet. Jag, jag bara njuter av att någon ska ta hand om det absolut tråkigaste jag vet. Så nu har jag höga förväntningar! Hit me ”Lilla Gubben”.

Bilder:Simplicity

Fortsättning följer… från familjen som nu blivit 6. För sköter sig den här Lilla Gubben sig väl kommer han bli en av oss, ingen tvekan.

Kram Jannice