Skapa stilleben med Feng Shuins verktyg

Bild: Simplicity

.

Feng Shuins verktyg är perfekt att använda när du skapar ett stilleben. På sideboardet i vår matsal har jag använt mig av yin och yang. Högt mot lågt. Kantigheten i glasburen, böckerna och tavlan som möter de runda formerna i lampans skärm, ljusstaken och krukan.  Den blanka strama lampans material mår bra av att kontrasteras av den ruffsiga gröna växten.

När det gäller de 5 elementen ger växten trä, glaset och det svarta färgen vatten. Den bruna boken jordar, detsamma gör den tydliga rektangulära formen på tavlan. Ljuset som är tänt ger eld. Lampan i material är metall, och så även ljusstaken. Den runda formen på krukan tillhör metallelementet, jord i materialet och är pastellfärgad vilket innebär metall när det gäller färg.

Önskar er en fin start på denna midsommarvecka! Kom igen nu sommar! Var är du?

Kram Jannice

 

 1. Ida skriver:

  Hej Jannice! Vi har precis byggt uterum och behöver nu lite inspiration på hur jag inreder det stilrent med feng shui för att skapa en harmonisk plats. Du kan inte göra ett inlägg om hur man kan inreda sin uteplats/uterum med matplats osv.

 2. eva skriver:

  Väldigt roligt att läsa om Feng Shui, fortsätt så 🙂 Jag undrar, blir det rörigt att blanda olika metaller och är det någon metall som passar bättre med vissa färger, kalla eller varma?

 3. Nina skriver:

  I love it! Vad är det för Kate Moss bok?

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag! Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..